Rețeta zilei: JOI- Prăjitură cu mălai și miez de lapte
Publicat pe 17.11.2016 la 16:07 Actualizat pe 17.11.2016 la 16:13
Astăzi v-am pregătit o rețetă care cu siguranță vă va delecta papilele gustative. Deși combinația poate părea ciudată la prima vedere, aromele care se regăsesc în această rețetă fac din ea un adevărat deliciu, potrivit bucataras.ro. Uite ce ingrediente trebuie să folosești și cum trebuie să procedezi pentru ca la final să le oferi celor dragi acest desert.
Astăzi v-am pregătit o rețetă care cu siguranță vă va delecta papilele gustative. Deși combinația poate părea ciudată la prima vedere, aromele care se regăsesc în această rețetă fac din ea un adevărat deliciu, potrivit bucataras.ro. Uite ce ingrediente trebuie să folosești și cum trebuie să procedezi pentru ca la final să le oferi celor dragi acest desert.
  Ingrediente:
  2 ouă
  200 gr zahăr
  1 plic vanilie bourbon
  120 ml ulei
  120 ml vin alb
  coaja de la o portocală
  180 gr făină albă
  70 gr făină mălai
  1 praf de copt
  un praf de sare
  pt decor:
  2 linguri zahăr brun
  2 linguri zahăr
  sucul de la 3 portocale
  coaja de portocală tăiată julien
  miez de lapte
Mod de preparare:
  Mixează ouăle cu zahărul și vanilia, după care adaugă treptat uleiul. Peste amestecuk format adaugă vinul câte puțin și coaja rasă de la o portocală. Amestecă făina albă cu mălaiul, praful de copt și praful de sare și adaugă peste ingredientele umede. Amestecă ușor cu o spatulă și pune în tava tapetată cu hârtie de copt. Peste compoziția din  tavă, pune zahărul brun și dă la cuptorul încins la 170 grade pentru 30-35 minute.
  Între timp pune pe foc sucul de la 3 portocale împreună cu 2 linguri zahăr și puțină coajă de portocală tăiată julien. Lasă să fiarbă 5 minute, iar când prăjitura este gata pun siropul de portocale peste prăjitura călduță. Lasă să se răcească și să absoarbă tot sucul și servește desertul alături de felii de portocale și miez de lapte.
  Poftă bună!
B.H.
			
		


