REȚETA ZILEI - LUNI: Enchiladas de pui! Îți lasă gura apă numai când citești ingredientele
Publicat pe 29.08.2016 la 15:19 Actualizat pe 29.08.2016 la 15:24
Enchiladas de pui este o rețetă care te va cuceri încă de la prima vedere, iar atunci când o veți gusta vă veți da seama că este una dintre cele mai bune preparate pe care le-ați savurat.
Enchiladas de pui este o rețetă care te va cuceri încă de la prima vedere, iar atunci când o veți gusta vă veți da seama că este una dintre cele mai bune preparate pe care le-ați savurat.
Ingrediente: doi piepți de pui, 227 g de coriandru, o legătură de Frunze de coriandru, doi ardei jalapeno, două cepe roșii mici, 900 g de pastă de tomate, o ceapă albă, o salsa verde, un vârf de cuțit de sare, 15 ml de ulei, tortillas, brânză cheddar, 30 ml de smântână, 15 mg de usturoi
Mod de preparare: Se toacă ceapa și usturoiul mărunt, iar carnea de pui se taie felii mari. Se pun toate la prăjit într-o lingură de ulei și se condimentează numai cu sare și piper. Când carnea se rumenește pe ambele părți, se scoate din tigai și se desface în fâșii subțiri. Apoi se trece la prepararea sosului, pentru care se toacă ceapă mărunt și usturoiul până se înmoaie. Se adaugă roșiile tocate mărunt și se lasă la foc timp de 5 minute. Se condimentează cu sare și piper și condimente mexicane. Se despart lipiile în două ca să se obțină foi mai subțiri, ușor de rulat. Se trece apoi fiecare lipie prin tigaia cu sos, astfel încât acestea să fie acoperite cu sos pe ambele părți. Se adaugă carnea, coriandru și brânza și apoi se rulează. Rulourile formate se pun în tavă și se toarnă peste restul sosului și se dau la cuptor timp de 10 minute, la 200 de grade, până se topește brânza puțin.