REȚETA ZILEI - LUNI / Prăjitură răsturnată cu piersici, un desert gustos, ce-ți înnebunește papilele! Gata în mai puțin de o oră
Publicat pe 22.08.2016 la 15:19 Actualizat pe 22.08.2016 la 15:12
Dacă ai timp liber și îți dorești să-ți răsfeți persoanele dragi cu un desert delicios, cu fructe de vară, îți propunem prăjitură răsturnată cu piersici.
Dacă ai timp liber și îți dorești să-ți răsfeți persoanele dragi cu un desert delicios, cu fructe de vară, îți propunem prăjitură răsturnată cu piersici.
Ai nevoie de:
- 4 ouă
- un vârf de sare
- 6 linguri zahăr brut
- 200 ml lapte
- 200 ml ulei
- 300 gr făină
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri cacao
- 5 piersici
- 1 lingură unt
- 2 linguri zahăr brut
Mod de preparare:
Ouăle se mixează cu un vârf de sare și cu zahărul brut, până își dublează volumul, iar apoi se adaugă laptele și uleiul și se mixează după fiecare. Se încorporează făina amestecată cu praful de copt şi cacaoa, folosind un tel.
Se unge o tavă de aprx 22/30 cm cu unt şi se aşează pe fundul tăvii piersicile spălate şi tăiate cubuleţe. Peste piersici se presară două linguri e zahăr brut.
Turnam aluatul peste fructe şi dăm tavă la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 35 de minute.
Scoatem tava din cuptor şi după ce s-a răcit, răsturnăm cu grijă prăjitură pe un platou.
Se poate pudra cu zahăr pudra la final.
Sursa foto: Bucătăraș.ro
T.F.S