REȚETA ZILEI - MARȚI: Mâncarea bunicii care dezleagă limba! E furată din bucătăria bulgărească
Publicat pe 09.08.2016 la 14:41 Actualizat pe 09.08.2016 la 14:55
În unele zile d-astea toride de vară mi se face un dor nebun de vacanța copilăriei, de bunici, de... gustul mâncării pregătite pe negândite, ca prin farmec parcă. Colindând așa cu gândurile mi-am amintit de mâncarea bunicii care ”dezleagă limba”, așa cum ne vrăjea introducându-ne pe tărâmul magic al gustului.
În unele zile d-astea toride de vară mi se face un dor nebun de vacanța copilăriei, de bunici, de... gustul mâncării pregătite pe negândite, ca prin farmec parcă. Colindând așa cu gândurile mi-am amintit de mâncarea bunicii care ”dezleagă limba”, așa cum ne vrăjea introducându-ne pe tărâmul magic al gustului.
Ingrediente: 500 de grame roșii de la țărani, 1,5 kg ceapă dulce și nouă, o legătură pătrunjel, un ardei gras, 2-3 foi de dafin, un cățel de usturoi, 200 ml ulei, cimbru, sare și piper după gust.
Mod de preparare: se taie ceapa mărunt. Se pune tigaia cu uleiul la încins, apoi se adaugă ceapa care se călește până când devine aurie. Apoi se adaugă ardeiul, tocat și el peștișori. După 20 de minute, se adaugă roșiile, cimbrul, usturoiul zdrobit ușor, sarea și piperul. Se toarnă o cană cu apă, se acoperă și se lasă la fiert 30-40 de minute.
PONT: se servește cu mămăligă fierbinte!
A.E.D.