REȚETA ZILEI - MARȚI: Supa cremă de linte, bună pentru cei mari, dar și pentru cei mici
Publicat pe 17.05.2016 la 16:20 Actualizat pe 17.05.2016 la 16:32
Supa cremă de linte este una dintre cele mai bune supe creme și este foarte ușor de pregătit, așa că o poți încerca și tu când ești în pană de idei.
Supa cremă de linte este una dintre cele mai bune supe creme și este foarte ușor de pregătit, așa că o poți încerca și tu când ești în pană de idei.
Pentru că este apreciată și de către copiii mofturoși,o poți pregăti cu încredere. Ai nevoie de:
- 250 g linte roşie ori maro, spălată şi pusă la înmuiat cu 3-4 ore înainte de fierbere
- 1 morcov mic curăţat şi tăiat felii
- 1 ceapă medie curăţată şi tocată
- 1 păstârnac mic /1/4 de ţelină medie curăţat şi tăiată felii
- 1 cartof mic curăţat şi tăiat felii
- 1 lingură mare de unt
- 300 ml de supă de legume/pasăre
- 200 ml de lapte
- 50 ml smântână dulce
- 1 vârf de cuţit de nucşoară rasă
- Opţional! 1/2 lingură de pătrunjel verde tocat
- 1 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Sotaţi zarzavatul, în untul încălzit, într-o oală, după care adăugaţi lintea scursă de apa în care s-a înmuiat, supa şi puţin lapte şi puneţi-le la fiert la foc mediu. După 25 minute, adăugaţi restul de lapte şi condimentele, continuând fierberea, la foc domol, încă 10-15 minute. Adăugaţi zahărul şi condimentele, apoi pasaţi supa cu un blender după care strecuraţi-o frumos. Pasaţi supa cu ajutorul unui mixer de mână şi turnaţi-o în boluri.
Cu ajutorul unui şpriţ sau cu o linguriţă creaţi desene pe suprafaţa supei cremă, ornând şi cu frunzuliţe de pătrunjel dacă doriţi.