REȚETA ZILEI: Miercuri- Cum să coci corect vinetele pentru o zacuscă gustoasă. Până acum o făceai greșit!
Publicat pe 17.08.2016 la 14:23 Actualizat pe 17.08.2016 la 14:27
Toate gospodinele se pregătesc acum să facă zacuscă și tot ce mai este necesar din legumele de toamnă. Mai jos vă prezentăm cum să coaceți vinetele și cum să le curățați pentru a ieși totul ca la carte.
Toate gospodinele se pregătesc acum să facă zacuscă și tot ce mai este necesar din legumele de toamnă. Mai jos vă prezentăm cum să coaceți vinetele și cum să le curățați pentru a ieși totul ca la carte.
În primul rând trebuie să înțepați vinetele pe toată suprafața cu o scobitoare sau chiar cu furculița. Trebuie așezate în tavă, dar înainte puneți hârtie de copt. Lăsați la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Între timp trebuie să le întoarceți. Aveți mare grijă la faptul că timpul de coacere diferă în funcție de cât de mari sunt vinetele.
După ce le scoateți din cuptor, lăsați-le la răcit. Apoi trebuie tăiată fiecare vânătă de la coadă până la vârf. Cu ajutorul unei linguri de lemn, răzuiți interiorul vinetei, dar începeți de la coadă. Puneți totul într-un bol, apoi totul este gata pentru zacuscă, conform e-retete.ro.
Rețeta zacuscă de vinete:
Trebuie să coaceți niște ardei. După ce i-ați curățat și pe ei, tăiați ceapă, care se pune la călit, și dați morcovul pe răzătoare. Adăugați morcovul peste ceapă, după puneți ardeii după care vinetele. La final adăugați câteva roșii tăiate. Există mai multe rețete pentru acest tip de zacuscă, însă gospodinele pot improviza.
R.P.