REȚETA ZILEI - MIERCURI: Plachie dobrogeană de pește, ușor de făcut chiar și de către începătoare
Publicat pe 25.05.2016 la 10:31 Actualizat pe 25.05.2016 la 10:38
Astăzi se face dezlegare la pește, așa că ne-am gândit la o rețetă delicioasă, care se pregătește repede și care va fi adorată de toată familia.
Astăzi se face dezlegare la pește, așa că ne-am gândit la o rețetă delicioasă, care se pregătește repede și care va fi adorată de toată familia.
Ai nevoie de:
- 1,4 kg Crap (sau alt pește) fără cap
- 3 cepe
- 100ml ulei
- 100ml pastă de tomate
- 2g boia de ardei
- 100ml vin alb
- 3g usturoi
- 2g piper măcinat
- 4 foi de dafin
- 500g roșii proaspete
- 50g pătrunjel verde
- sare.
Crapul sau alt pește ales se curăță, se spală și se porționează în 10 bucăți și se prăjește. Ceapa se curăță, se spală, se taie solzi.
Usturoiul se curăță, se spală și se taie mărunt. Roșiile se spală, se opăresc, se decojesc și se taie cuburi. Pătrunjelul verde se curăță, se spală și se taie mărunt, pasta de tomate se diluează în 100 ml apă.
Ceapa se călește în apă. Se adaugă roșiile cuburi. După ce s-au înăbușit, se adaugă pasta de tomate, boia, piper, foi de dafin, usturoi, apă fiartă 1 l și sare. Se fierbe sosul 10-15 minute și se adaugă bucățile de pește care se vor acoperi cu legumele fierte și se introduce tava în cuptor 20 min, la temperatură moderată.
Spre sfârșitul fierberii, se adaugă vin și se sărează după gust, potrivit culinar.ro.
V.M