REȚETA ZILEI - Miercuri: Răsfață-te cu negresă cu zmeură și înghețată. Desertul perfect cu care îți surprinzi toți invitații
Publicat pe 15.06.2016 la 17:12 Actualizat pe 15.06.2016 la 17:24
Este unul dintre cele mai iubite fructe alte verii, iar în această perioadă aveți ocazia să preparați cele mai bune prăjituri cu zmeură, cu care sigur vă veți da gata toți membii familie, dar și pe invitați.
Este unul dintre cele mai iubite fructe alte verii, iar în această perioadă aveți ocazia să preparați cele mai bune prăjituri cu zmeură, cu care sigur vă veți da gata toți membii familie, dar și pe invitați.
Astăzi vă propunem o rețetă care se pregătește în aproximativ o oră și de care te vei îndrăgosti instantaneu, De ce ai nevoie pentru negresa cu zmeură:
Ingrediente:
- 225 grame unt
- 250 grame zahăr
- 120 grame cacao
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 lingură esență de vanilie
- 4 ouă mari
- 200 grame făină
- 100 grame ciocolată neagră ruptă în bucățele
- 100 grame zmeură proaspătă
- Înghețată cu zmeură sau cu ce altă aromă doriți.
Etapa 1: Încălziți cuptorul la 180 grade. Ungeți o tavă cu unt.
Etapa 2: într-o tigaie, topiți untul la foc mic. Adăugați zahărul și mixați până cele 2 ingrediente se combină (1 minut), apoi luați-le de pe foc și turnați compoziția într-un castron. Adăugați cacaua, praful de copt, esența de vanilie și sarea.
Etapa 3: Puneți ouăle, amestecați încet, încorporați făina și bucățile de ciocolată. Mixați bine până când se va topi ciocolata și compoziția devine omogenă. Turnați aluatul în tava de copt, iar deasupra aranjați zmeura.
Etapa 4: Dați la cuptor 40-45 minute sau verificați cu scobitoarea până când este coaptă. Se taie când s-a răcit.
Pentru un gust cu totul deosebit, adăugați înghețață pe deasupra, potrivit petitchef.ro.
V.M