REȚETA ZILEI: Miercuri - Tartă cu ton, ciuperci și sparanghel! E gata cât ai clipi și are un gust nemaipomenit!
Publicat pe 10.08.2016 la 15:15 Actualizat pe 10.08.2016 la 15:31
Ți-e foame, dar nu ai chef să gătești prea mult? Îți prezentăm mai jos o rețetă numai bună de pus în practică: tartă cu ton, ciuperci și sparanghel.
Ți-e foame, dar nu ai chef să gătești prea mult? Îți prezentăm mai jos o rețetă numai bună de pus în practică: tartă cu ton, ciuperci și sparanghel.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 100 grame de unt
- 1 lingură de smântână rece
- 150 grame făină
- un praf de sare
Umplutură:
- 150 grame ton bucăți în ulei
- 1 borcan mic de ciuperci întregi
- 200 grame mozzarella
- 2 foi de ceapă verde
- 30 gr sparanghel
- sare
- piper
- fâșii de parmezan
Mod de preparare:
Pune într-un bol untul alături de smântână și sare, apoi adaugă făina treptat. Amestecă până când obții o bilă de aluat. Ia o tavă rotundă, detașabilă și pune foaia de aluat în ea. Presează bine, apoi pregătește umplutura. Spală ciupercile, pregătește tonul și taie ceapa rondele. Într-un alt bol amestecă mozzarella cu ciupercile și adaugă și tonul, alături de ceapă. Pune sare și piper. Peste aluatul din tavă pune umplutura obținută, iar deasupra așază câteva fâșii de sparanghel. Tarta va trebui să stea la cuptor între 35 și 40 de minute. După ce este scoasă din cuptor, pune și puțin parmezan peste ea, conform bucataras.ro. Poftă bună!
R.P.