Rețeta zilei: Mușchiuleț de porc in foietaj. Perfect pentru seara de Revelion
Publicat pe 31.12.2016 la 13:40 Actualizat pe 31.12.2016 la 13:43
Nu ai idee ce să gătești pentru seara de Revelion? Îți spunem noi o rețetă foarte simplă de mușchiuleț de porc în foietaj.
Nu ai idee ce să gătești pentru seara de Revelion? Îți spunem noi o rețetă foarte simplă de mușchiuleț de porc în foietaj.
Ingrediente:
- 1350 kg mușchiuleț de porc
- 250 g foietaj
- 200 g ciuperci sălbatice mixte
- 100 g ceapă
- 10 g ierburi aromate (cimbru, salvie, rozmarin)
- 75 g ulei de măsline
- 400 g piure de păstarnac preparat
- 10 g sare
- 1 ou
Mod de preparare:
Ciupercile se taie cuburi și se sotează împreună cu ceapa în putin ulei de măsline. Mușchiulețul de porc se curăță de pielițe și se frige în ulei aromatizat cu ierburi aromate, rumenindu-se pe toate suprafetele. Se lasă 5 minute să se scurgă de sânge și să se răcească. Se asează pe foietaj amestecul sotat de ciuperci și deasupra mușchiul rumenit. Se adună marginile aluatului strâns în jurul muschiului, înfășurandu-l. Se apasă bine marginile pentru a se lipi. Se taie excesul de aluat pe măsura ce se învelește mușchiul. Se unge cu ou bătut. Se înteapă în câteva locuri pentru a permite aburilor să iasă. Se coace aproximativ 15 - 20 minute la 195C. Se servește cu piure de păstârnac, conform culinar.ro.
R.P.