REȚETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Aceasta este înghețata de căpșuni pe care o iubesc toți mofturoșii. Se prepară imediat și îți surprinzi toată familia
Publicat pe 21.05.2016 la 12:15 Actualizat pe 21.05.2016 la 12:31
Căpșunile sunt fructele preferate ale multor persoane, iar acum se găsesc din abudență în toate piețele și este păcat să nu profităm de aroma lor delicioasă.
Căpșunile sunt fructele preferate ale multor persoane, iar acum se găsesc din abudență în toate piețele și este păcat să nu profităm de aroma lor delicioasă.
Dacă te-ai săturat de înghețata de la magazin și vrei să faci tu acasă cea mai sănătoasă înghețată, îți propunem o rețet delicioasă, pe care o poți încerca și astăzi.
Ingrediente – Înghețata de căpșuni
- 350 g căpșuni
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 300 ml lapte
- 125 g zahăr
- 1/2 lămâie (doar sucul).
Mod de preparare:
Se curăță cu grijă codițele căpșunilor, se trec printr-un jet de apă rece, apoi se șterg cu grijă. Se stropesc fructele cu sucul unei jumătăți mari de lămâi și se amestecă apoi cu zahărul. Se mixează la robot la viteză maximă până se obține un sos fin, iar acesta se amestecă apoi cu smântâna lichidă și cu laptele și se mixează din nou la viteză maximă.
Se așază apoi într-o formă, de preferat din silicon, pentru a fi scoasă mai ușor și se ține la congelator până se îngheață. Se scoate înghețata și se pune din nou în robot, pentru a obține o compoziție spumoasă și fără cristale de gheață, iar apoi se ține pentru o oră în congelator înainte de a fi servită.
Poftă bună!
V.M