REȚETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Chifteluțe din dovlecei! Sunt atât de bune, încât cu greu le poți rezista chiar și după ce te-ai săturat!
Publicat pe 20.08.2016 la 11:00 Actualizat pe 20.08.2016 la 11:32
Chifteluțele din dovlecei sunt perfecte pentru zilele cu soare! Și, cum vremea frumoasă s-a întors deja, v-am ales o rețetă tare simplă și extrem de gustoasă!
Chifteluțele din dovlecei sunt perfecte pentru zilele cu soare! Și, cum vremea frumoasă s-a întors deja, v-am ales o rețetă tare simplă și extrem de gustoasă!
Ca să prepari chifteluțe din dovlecei ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kg de dovlecei;
- 2 cepe;
- 2 ouă bătute;
- 200g de pesmet;
- 100g brânză Feta rasă;
- pătrunjel proaspăt tocat;
- 200 ml ulei de porumb;
- sare de mare;
- piper negru proaspăt măcinat;
- opţional, câteva frunze de mentă proaspătă tocate fin.
E atât de simplu să prepari delicioasele chifteluțe din dovlecei! Mai întâi trebuie să dai dovleceii prin răzătoare şi apoi să-i lași să se scurgă bine. După aceea, așează-i într-un bol alături de ouă, pătrunjel, ceapa tocată, brânza Feta şi frunzele de mentă. Bun, acum amestecă-le bine, după care le potrivești de sare şi piper şi presară jumătate din pesmet, potrivit printesapolonic.ro.
Hai că nu mai e mult și curând te vei înfrupta din ele. Acum trebuie să amesteci din nou compoziția şi din cantitatea unei linguri de compoziţie, modelează chifteluţele din dovlecei. Tăvălește-le bine prin pesmet şi aruncă-le în uleiul încins. Lasă-le să se prăjească vreme de un minut pe fiecare parte sau până când vezi că s-au rumenit bine.
Sfat: se servesc fierbinţi, ca aperitiv! Poftă Nebună!
D.D.