REȚETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Cidru de pere și de ghimbir, perfect pentru o zi de weekend
Publicat pe 04.06.2016 la 13:55 Actualizat pe 04.06.2016 la 14:28
Cidrul de pere și de ghimbir este o băutură naturală, care ajută la reducerea apetitului, la îmbunătățirea digestiei, precum și la reglarea nivelului de zahăr din sânge, la înlăturarea strărilor de greață sau balonare.
Cidrul de pere și de ghimbir este o băutură naturală, care ajută la reducerea apetitului, la îmbunătățirea digestiei, precum și la reglarea nivelului de zahăr din sânge, la înlăturarea strărilor de greață sau balonare.
Vă propunem astăzi această rețetă cu care veți face furori în rândul invitaților la masă:
Iată cum se prepară:
- 3 pere mari
- 1 felie de rădăcină de ghimbir
- 2 bețe de scorțișoară
- 1-1 steluțe de anason
- 500 de ml de suc de mere
- 500 ml de apă
- 1/4 linguriță de sare de mare.
Spălați bine perele, tăiați-le în jumătate și îndepărtați cu un cuțit centrul, apoi tăiați fuctele cubulețe și pasați-le cu ajutotul unui blender sau cu ce aveți la îndemână, până se fac piure.
Se pune piureul într-o cratiță mare, se adaugă sucul de mere, apa, ghimbirul tocat mărunt, batoanele de scorțișoară, steluțele de anason și sarea de mare.
Se lasă amestecul să fiarbă timp de 20-30 de minute de când a început să clocotească. Se servește băutura obținută caldă sau rece, după preferință, recomandă lataifas.ro.
V.M