REȚETA ZILEI: Vineri- Brioșe copilăroase. Un desert simplu și delicios!
Publicat pe 10.06.2016 la 12:16 Actualizat pe 10.06.2016 la 12:22
Brioșele în diferite culori și arome sunt preferatele tuturor, așa că mai jos, veți vedea cum puteți face niște brioșe extraordinar de gustoase.
Brioșele în diferite culori și arome sunt preferatele tuturor, așa că mai jos, veți vedea cum puteți face niște brioșe extraordinar de gustoase.
Ingrediente
Pentru brioșe:
• 2 ouă + 2 albușuri;
• 3 linguri de zahăr;
• 100 g margarină;
• 5 linguri (pline) de făină;
• 1 lingură praf de copt;
• 1 lingură zahăr vanilat;
• un vârf linguriță sare;
• pentru colorat: câteva picături de colorant alimentar rosu;
• 2 lingurițe cacao;
• 2 linguri lapte.
Pentru crema de vanilie:
• 2 gălbenușuri;
• 3 linguri zahăr;
• 150 ml lapte;
• 1 lingură cu vârf cu făină;
• 50 g margarină;
• Esență rom și ciocolată – pentru crema de ciocolată;
• 1 linguriță de dulceață de zmeură pentru cremă de zmeură.
Pentru crema ganache:
• 50 ml frișcă lichidă;
• Câteva pătratele ciocolată neagră.
Pentru ornat:
• 150 ml frișcă lichidă;
• pentru decor: bomboane colorate.
Mod de pregătire:
Se separă cele 4 ouă. Se bat cu mixerul toate cele 4 albușuri împreună cu un praf de sare până se fac spumă.
Se amestecă bine doar 2 dintre gălbenușuri cu zaharul vanilat, se adauga margarina și se toarnă compoziția peste spuma de albușuri, amestecând în continuare până se omogenizează. Se adaugă treptat făina, apoi praful de copt.
Compoziția se așază în 3 castronele: unul va rămâne simplu, într-unul adăugăm câteva picături de colorant alimentar; în al treilea adăugăm 2 linguri cu lapte și 2 lingurițe de cacao.
Se toarnă din fiecare compoziție în formele de brioșe în care am pus și forme de copt, însă nu umplem formele.
Se coc brioșele la foc mediu pentru 20 de minute. Când sunt gata, se lasă la răcit.
Crema de vanilie:
Între timp, pregătim crema. Se amestecă cele 2 gălbenușuri rămase cu 3 linguri de zahăr, apoi se adaugă laptele și făina și se pun pe foc mic, amestecând continuu cu un tel. Când începe să se îngroașe, se amestecă bine un minut, apoi se dă de pe foc. Se adauga margarina și se omogenizează. Se lasă la răcit.
Crema de vanilie o turnăm în 3 ceșcuțe, iâîn care adăugăm diferite arome. Se bat bine 150 ml frișcă lichidă cu mixerul.
Crema ganache:
Restul de 50 ml se încălzește într-un ibric, apoi se toarnă într-un castronel în care am rupt câteva pătrățele de ciocolată. Se amestecă bine, apoi se va bate cu mixerul.
Asamblare și decorare:
Se scobește fiecare brioșă, se umple cu puțină cremă. Se ornează cu frișcă și crema ganache. Se decorează cu bombonele colorate, conform bucataras.ro.