REȚETA ZILEI: VINERI - Brioșe cu fulgi de ciocolată, ornate cu cremă de căpșuni și frișcă
Publicat pe 30.12.2016 la 16:10 Actualizat pe 30.12.2016 la 16:13
Aveți poftă de ceva dulce chiar înainte de marea petrecere de Revelion? Ați vrea să preparați un dulce rapid și foarte gustos? Brioșele cu ciocolată ornate cu frișcă și cremă de căpșuni sunt cea ma bună alegere.
Aveți poftă de ceva dulce chiar înainte de marea petrecere de Revelion? Ați vrea să preparați un dulce rapid și foarte gustos? Brioșele cu ciocolată ornate cu frișcă și cremă de căpșuni este cea ma bună alegere.
Aveți aici o rețetă simplă și extrem de gustoasă! Doar să o priviți și vă lasă gura apă. Acest desert este foarte apetisant și implică costuri reduse. Urmați acești pași și veți savura cele mai bune brioșe mâncate vreodată!
INGREDIENTE:
- 220 de grame de ciocolată cu 70% cacao (sau de care vă place)
- 120 de grame de unt cu 80% grasime
- 80 de grame de făină
- 100 de grame de zahăr
- 1 praf de sare
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 4 oua întregi.
MOD DE PREPARARE:
Amestecați untul de la temperatura camerei cu zahărul care de preferat ar fi să fie pudră. În alt bol amestecați făina cu praful de sare, extractul de vanilie și apoi cu ouălele de la temperatura camerei. Nu le scoateți chiar înainte de la frigider. Evitați acest lucru și scoateți-le de la frigider cu cel puțin două ore înainte.
După ce aveți două boluri pline cu compoziție le omogenizați bine pe amândouă. Mestecați ușor, fără să vă grăbiți. După ce totul a devenit bine incorporat, este de preferat să adăugați fulgii de ciocolată.
Pregătiți o formă specială în care să puneți săculeții speciali pentru brioșe. Puneți compoziția în ele și apoi la cuptorul preîncălzit.
După 25 de minute brioșele simpatice sunt gata.
Pentru cremă veți alege câteva căpșuni congelate pe care le veți blendui, iar apoi le veți amesteca cu unt moale. Le puteți orna chiar și cu frișcă.
Acestea sunt cele mai simpatice și mai gustoase brioșe! POFTĂ BUNĂ!
C.P.