REȚETA ZILEI - Vineri: Saramură de pește. O prepari în doi timpi și trei mișcări!
Publicat pe 20.11.2015 la 16:20 Actualizat pe 20.11.2015 la 16:37
Pe 21 noiembrie se sărbătorește Ziua intrării în Biserică a Fecioarei Maria, numită și Ovidenia, Obrejenia sau Vovidenia. Mâine, creștin-ortodocșii au dezlegare la pește.
Pe 21 noiembrie se sărbătorește Ziua intrării în Biserică a Fecioarei Maria, numită și Ovidenia, Obrejenia sau Vovidenia. Mâine, creștin-ortodocșii au dezlegare la pește.
Vă propunem o rețetă delicioasă de saramură de pește, care va fi pe placul și celui mai mofturos membru al familiei.
Iată ingredientele necesare:
- 7 păstrăvi (mai mici; cca 1.5 kg)
- 3 ardei (colorați; am pus 2 verzi si 1 roșu)
- 2 roșii (bine coapte)
- 2-3 ardei iuți
- 4-6 căței usturoi
- 4 linguri ulei
- 2 fire cimbru
- 2 foi dafin
- 1/4 legătură patrunjel
- 3 lingurițe oțet
- 1 linguriță sare
- piper negru.
Se pornește grătarul și se coc pe toate părțile ardeii, roșiile și ardeii iuți. Se scot într-un vas și se lasă să se răcească.
Peștii, bine curățați, se ung cu ulei pe ambele părți și se așază pe grătar, până se rumenesc bine și pe o parte, și pe cealaltă.
Cât timp peștii sunt pe grătar, apucați-vă să curățați legumele coapte și îndepărtați coaja și semințele, apoi tăiați-le bucățele foarte mici și puneți-le într-un oală, împreună cu cimbrul, cu foile de dafin, dar și cu sare, piper după gust și două căni și jumătate de apă care se fierb până clocotesc.
Usturoiul se strivește și se freacă cu ulei până se obține consistența unei maioneze, apoi se adaugă în saramură și se continuă firberea încă două minute.
Cimbrul și foile de dafin se scot din saramură, apoi se adaugă oțet și sare după gust. În continuare, peștii se așază într-un vas încăpător și se toarnă saramura peste., apoi se presară pătrunjel.
Sursa: e-reteta.ro