REȚETA ZILEI – VNERI / Tort de clătite cu fructe de pădure. Îți lingi degetele de plăcere!
Publicat pe 12.08.2016 la 17:36 Actualizat pe 12.08.2016 la 18:02
Dacă printre deserturile pe care le preferi în orice moment al zilei și în orice sezon se numără clătitele îți propunem să-ți răsfeți simțurile cu tort de clătite, un preparat absolut delicios.
Dacă printre deserturile pe care le preferi în orice moment al zilei și în orice sezon se numără clătitele îți propunem să-ți răsfeți simțurile cu tort de clătite, un preparat absolut delicios.
Ai nevoie de:
- 150 g de unt
- 1050 ml de lapte
- 9 ouă
- 280 g de făină
- 10 linguriţe de zahăr
- 1 vârf de cuţit de sare
- 1 lingură de esenţă de vanilie
- extra unt pentru prăjit
Ingrediente pentru crema de zmeură:
- Zahăr – 60 g
- Zmeură proaspătă – 250 g
- Smântână frişcă – 470 ml
- Zahăr pudra – 125 g
- Mascarpone – 250 g (la temperatura camerei)
Ingrediente pentru ganaj:
- 300 g de ciocolată albă
- 100 ml de smântână de gătit
- Pentru decor va sugerez să cumpăraţi fructe proaspete
Mod de preparare:
Pentru a prepara acest desert trebuie să topiţi untul pe foc, iar apoi să-l lăsaţi deoparte. Incalziti puţin laptele, iar făina amestecaţi-o cu sarea. Într-un castron încăpător bateţi ouăle cu zahărul şi esenţă de vanilie şi încorporaţi treptat făină şi sarea. Adăugaţi treptalaptele cald şi untul topit. Lăsaţi-l câteva ore la frigider pentru a se omogeniza mai bine.
Între timp, pregătiți clătitele, iar apoi lăsați-le să se răcească complet.
Între timp, pregătiți crema. Zdrobiţi zmeură proaspătă cu cele 60 de g de zahăr. Cu ajutorul unui mixer, bateţi smântână pentru frişcă. Când e aproape închegată adăugaţi zahărul pudra şi crema mascarpone. Puneţi şi zmeură peste. Lăsaţi crema la frigider cca o ora înainte de a o întinde.
Puneţi crema pe fiecare clătită în parte până le epuizaţi. Lăsaţi-o la frigider peste noapte pentru a se închega mai bine. Puneţi smântână de gătit la încins pe foc şi turnaţi-o peste ciocolată albă, tocată la cuţit în prealabil. Amestecaţi bine până ce se omogenizează totul. Turnaţi ganajul deasupra şi nivelaţi bine cu o spatulă. Decoraţi cu fructe proaspete şi lăsaţi cca 2 ore la frigider înainte de a-l tăia.
Sursa foto: bucătăraș.ro
T.F.S