Rețete de Crăciun care nu îngraşă, dar îţi lasă gura apă
Publicat pe 24.12.2015 la 09:51 Actualizat pe 24.12.2015 la 10:04
Dieta ketogenică este o dietă în care corpul arde grăsimi pentru energie. Această dietă cere ca din totalul caloriilor zilnice, 65% să provină din grăsimi, 30% din proteine și 5% din glucide.
Dieta ketogenică este o dietă în care corpul arde grăsimi pentru energie. Această dietă cere ca din totalul caloriilor zilnice, 65% să provină din grăsimi, 30% din proteine și 5% din glucide.
Vă propunem un tort delicios pentru sărbători, foarte ușor de preparat și care să fie apreciat chiar și de către invitații mofturoși care sunt la dietă și greu de mulțumit.
Pentru blat aveți nevoie de : 150 g unt 80% grăsime, 4 ouă, 2 linguri esență de vanilie, 100 g ciocolată neagră – 80% cacao, 2 pahare de nucă de cocos – 63% grăsime și un vârf de cuțit praf de copt, 3 linguri ștevie lichidă.
Pentru cremă aveți nevoie de: 100 g ciocolată neagră – 80% cacao și 200 g smântână pentru frişcă – 30% grăsime. Vezi cum se pregătește pe andreilaslau.ro
Pentru un tort Dukan delicios, ai nevoie de câteva ingrediente agreate de către cei care au creat această dietă care propune o siluetă mai subțire în scurt timp.
De Crăciun, vă propunem un tort cu cremă de brânză și cu fructe de pădure, ușor de pregătit și foarte aspectuos:
Tort Dukan cu cremă de brânză și fructe de pădure:
Blat(tavă 26 cm):
4 ouă
4 linguri de tărâțe de ovăz
2 linguri amidon
5 linguri îndulcitor pudră
2 lingurițe de cacao degresată
1 plic praf de copt
Sirop:
100 ml lapte degresat
îndulcitor dupa gust
esență de vanilie
Cremă brânză:
5 albușuri
750 g brânză degresată
8 linguri îndulcitor sau după gust
1 fiolă esență de vanilie
1 plic gelatină
10 linguri de lapte degresat
Topping fructe de pădure:
aprox 450-500 g fructe de pădure
1 plic tort gelee roșu
250 ml apă
îndulcitor dupa gust.
Blat:
Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează albușurile spumă cu puțină sare.
Turnăm gălbenușurile unul câte unul peste albușuri și mixăm la treapta cea mai mică.
Se adaugă pe rand ingredientele uscate: tărâțele de ovăz amestecate cu praful de copt, amidonul, cacaua și îndulcitorul și amestecăm cu o lingură până la omogenizare.
Se tapetează o tavă (26 cm diametru) cu hârtie de copt, se toarnăt compoziția și se dă la cuptor la foc mic pentru aprox 20-25 de minute până când trece testul cu scobitoarea. Când este gata, se scoate din cuptor și se lasă la răcit.
Se pregătește siropul: se amestecă laptele degresat cu esența de vanilie și îndulcitor. Se îmbracă tava cu pereții detașabili în care s-a copt blatul în folie alimentară și se pune blatul acolo. Se înțaepă cu o scobitoare din loc în loc și se însiropează.
Crema:
Se pune gelatina la hidratat în 100 ml apă rece. Într-un bol se amestecă brânza cu îndulcitorul și esența de vanilie. Laptele se încălzește și se dizolvă în el gelatina. Se toarnă apoi laptele cu gelatina peste brânză și se omogenizează. Se mixează albușurile spumă și se încorporează în compoziția de brânză. Se toarnă crema peste blat și se dă la frigider aprox 1 oră pentru a se întări.
După ce crema s-a întărit, adaugă fructele de pădure, iar peste fructe toarnă tort gelee-ul pregătit conform instrucțiunilor de pe plic. Se dă tortul la frigider pentru încă 2-3 ore, apoi e gata de a fi servit. Mai multe detalii, pe bucataras.ro.
V.M
Citește și: