"Regatul" lui Cioabă, aproape de faliment
Publicat pe 19.08.2013 la 16:34 Actualizat pe 19.08.2013 la 16:47
În afară de titlul deţinut de mai multe generaţii şi renumele la nivel internaţional, averea care rămâne în mâinile fiului cel mare, Dorin Cioabă, este un mic imperiu în industria metalurgică, aflat însă la limita falimentului.
În afară de titlul deţinut de mai multe generaţii şi renumele la nivel internaţional, averea care rămâne în mâinile fiului cel mare, Dorin Cioabă, este un mic imperiu în industria metalurgică, aflat însă la limita falimentului.
Subiecte precum averea şi extravaganţele celui care s-a autointitulat "regele romilor" au făcut întotdeauna deliciul opiniei publice. Coroana, palatele, petrecerile, dar şi steaua de pe cer - cadoul pe care Florin Cioabă i l-a oferit soţiei sale Marita anul trecut de 8 martie sunt doar câteva dintre aspectele condimentate ale familiei "regale". În acte, însă, averea lui Cioabă îşi pierde din sclipici. Deşi a deţinut un mic imperiu în industria metalurgică din Sibiu, cele câteva zeci de firme aflate pe numele membrilor familiei au fost radiate una cate una, iar în prezent, din cele şapte rămase, patru sunt în insolvenţă sau faliment.
Atelierul de Meştesuguri este deţinut de Dorin Cioabă, fiul cel mare, Elisia şi Liliana Cioabă, Marita şi Sighişoara Cioabă, sotia lui Dorin.
Obiectul de activitate este fabricarea ambalajelor uşoare din metal, însă nu merge prea bine ţinând cont că singurele date publicate în ultimii patru ani sunt pierderile de 315 lei de anul trecut, potrivit informaţiilor oferit de site-ul de verificare firme online, Risco.
Best Star Nef, deţinută de Sighişoara Cioabă, se ocupă cu turnarea metalelor neferoase uşoare, în prezent aflându-se în procedura de faliment, cu o cifră de afaceri de 600 de mii de lei şi profit de 130 de mii de lei în 2012.
Metalex Internaţional, deţinută de Anamaria, una dintre fetele lui Florin Cioabă, se ocupă cu recuperarea metalelor reciclabile sortate, însă şi această firmă se află în procedura de insolvenţă, cu o cifră de afaceri de 1,4 milioane de lei şi un profit de 160 de mii de lei în 2011.
Regal Company este un atelier de uşi şi ferestre din metal, deţinut de Florin Cioabă şi care se află, de asemenea, sub incidenţa legii insolvenţei.
Florin Cioabă a mai deţinut împreună cu soţia şi Regal Grup, tot un atelier de construcţii metalice, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 80 de mii de lei şi un profit de 28 de mii de lei.
Industria bronzului, o firmă de comerţ en gros de metale şi minereuri metalice, aflată pe numele Sighişoarei Cioabă, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de un milion de lei şi un profit de doar 3.300 de lei.
International Regal Grup este o fabrică de mobilă deţinută de răposatul Cioabă, cu o cifră de afaceri de 355 de mii de lei şi un profit de 62 de mii de lei anul trecut.
Romdor Grup, o alta firmă aflată în insolvenţă, pe numele lui Dorin Cioabă, se ocupă cu turnarea altor metale neferoase. Si fiul cel mic al lui Florin Cioabă, Daniel, deţine firma Metal Nef Rom, aflată in funcţiune.
Sursă: www.business24.ro