Regele Mihai I i-a chemat la ordin pe generalii din Ministerul Apărării! Casa Regală a pus ochii pe un batalion istoric

În ultimii ani averea regelui Mihai I, confiscată în 1948, a fost evaluată la zeci de milioane de euro.

Potrivit informaţiilor obţinute de către reporterii spynews.ro, mărul discordiei dintre fostul suveran şi Ministerul Apărării ar fi două terenuri situate în Predeal, cu o suprafaţă de peste 18 hectare, parte a unei unităţi militare în care funcţionează Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”( batalionul a împlinit 76 de ani de existenţă la finalul lunii ianurie şi a participat la toate campaniile celui de-al Doilea Război Mondial). Ministerul ar fi respins deja cererea de restituire a terenului, pe motiv că nu face parte dintre cele ce i-au fost confiscate de comunişti, ordin ce a fost atacat în instanţă de Mihai I. Acţiunea acestuia a fost înscrisă la Tribunalul Bucureşti şi următorul termen de judecată a fost stabilit la mijlocul lunii aprilie. 

În prezent, Casa Regală a României deţine Domeniul Regal Sinaia (Castelul Peleş, Castelul Pelişor şi Castelul Foişor), retrocedat în 2008, şi Domeniul Regal Săvârşin, retrocedat în 2001. Palatul Elisabeta a fost oferit ca reşedinţă oficială permanentă a Regelui Mihai, în calitate de fost şef de stat, dar nu se află în proprietatea sa. În plus, Regele Mihai I mai deţine aproape 20.000 de hectare de pădure, trei imobile şi un teren în Bucureşti, un imobil şi terenuri în Poiana Ţapului, câteva cabane şi cantoane în Azuga-Predeal şi zeci de kilometri de drumuri forestiere, proprietăţi care i-au fost retrocedate.
În 1948, toate bunurile Casei Regale a României au fost confiscate şi trecute prin decret în proprietatea statului. Este vorba despre şase castele - Curtea de Argeş, Săvârşin, Bran, Mediaşul Aurit, Peleş  şi Măneşti, cinci palate  - Palatul "Cetatea de nisip", Palatul Elisabeta, Palatul din Calea Victoriei, Palatul Cotroceni, Palatul Snagov - , peste 15.000 ha de teren agricol, peste 137.000 ha de teren forestier, sute de vile, imobile, corpuri de clădiri urbane şi rurale, case de vânătoare şi cabane.
Citeşte şi:

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro