Regimul de POST, cheia către CANCER! De ce se îmbolnăvesc creştinii
Publicat pe 02.12.2014 la 12:27 Actualizat pe 02.12.2014 la 13:08
Perioada de post este una care se doreşte a fi de detoxifiere, de purificare a organismului, atât din punct de vedere fizic, dar şi spiritual. Puţine persoane ştiu că o astfel de alimentaţie are foarte multe carenţe, dar şi efecte nocive asupra sănătăţii noastre.
Perioada de post este una care se doreşte a fi de detoxifiere, de purificare a organismului, atât din punct de vedere fizic, dar şi spiritual. Puţine persoane ştiu că o astfel de alimentaţie are foarte multe carenţe, dar şi efecte nocive asupra sănătăţii noastre.
Din punct de vedere nutriţional, mâncarea pe care o consumăm de post nu ne oferă necesarul de vitamine şi minerale, iar felul îm care alegem să o gătim nu este unul sănătos. Chiar dacă meniul de post se bazează pe legume, cartofii prăjiţi, pateurile vegetale sau crenvurştii de post sunt adevărate bombe calorice şi au în componenţă foarte mulţi aditivi alimentari.
Industria alimentară a scos spre vânzare o serie de produse care încearcă să imite gustul cârnii, însă efectul este unul devastator, iar compuşii sintetici din care sunt preparate pot cauza mai multe dereglări şi afecţiuni.
Sfatul specialiştilor în alimentaţie este să ocoliţi produsele care conţin polifosfaţi (E452), glutamat monosodic (E 621) şi coloranţi chimici de sinteză. Cel mai des întâlniţi sunt tartrazina (E102), galben de chinolină (E 104) şi carmin (E 120). Acesta din urmă este obţinut dintr-o insectă şi, cu toate acestea, se regăseşte în unele produse de post. Alte substanţe de care trebuie să vă feriţi sunt conservanţii-benzoaţi (E 211, E212, E213) şi de nitriţi (E251), cazeinat de sodiu, care este, de fapt, o proteină din lapte, substanţe de îngroşare – gume guar-E412, xantan- E415, gelan-E418, caruba-E410 şi gumă arabică sau acacia-E414-, sulfaţi/sulfiţi (E227, E228), BHA (E320)-foarte nociv pentru sănătate, caramel (E150) şi EDTA (E385), care se foloseşte în special în conserve şi este unul din cei mai periculoşi aditivi.(doctorulzilei.ro)
Dacă doriţi, totuşi, ca familia dumneavoastră să ţină post şi să nu se abată de la dogmele creştine, încercaţi să nu îi privaţi pe copiii sub 16 ani de o alimentaţie diversificată şi sănătoasă.
A.M.
Foto: Hepta
Citeste si:
Culorile anormale ale unghiilor pot dezvălui dereglări ale organismului tău
De ce nu e bine să îţi storci coşurile! Nu e vei mai face după ce vei afla riscurile