Remus Țiplea, nominalizat la cel mai mare concurs de fotografie din lume

Remus Țiplea / foto: Facebook

Fotograful Remus Țiplea a fost selectat pe lista scurtă la cea mai mare competiție de fotografie din lume.

Originar din Negrești-Oaș, Remus Țiplea participă cu o serie de 10 fotografii la categoria ”Daily life”, alături de pozele altor șase fotografi din întreaga lume.

”În mai multe localități din România, o țară membră a UE, există o categorie specială de oameni, care sunt angajați de unele comunități să aibă grijă de vacile lor. Aceaștia se numesc „ciurdarii” satelor. Gusti și Frăguța sunt țigani, părinții a 8 copii, și sunt ciurdarii cartierului Tur al orașului Negrești-Oaș. Am urmărit timp de cinci ani această familie, sunt țiganii cinstiți, harnici, au grijă de animale din aprilie și până în decembrie. Trăiesc într-un cort la marginea orașului, tot timpul cât au grijă de ciurdă. Iau vacile dimineața și le duc înapoi sătenilor seara, sătule și pline de lapte. Pe lângă cei 8 copii care și ei ajuta la îngrijirea animalelor, Gusti și Frăguța au întotdeauna oaspeți care vin și petrec vara cu ei în cortul de la marginea orașului”, a spus fotograful pentru voceatransilvaniei.ro.

 “Nominalizarea mea pe lista scurtă este cea mai importantă recunoaștere pe care am primit-o până acum. Sunt fericit că fotografiile din proiectul ”Ciurdarii satului” au fost apreciate la nivel internațional”, a mai spus Remus Țiplea.

În celebra competiție au fost înscriși 270 de fotografi profesioniști sau amatori, care au înscris nu mai puțin de 230103 fotografii.

V.M

Citește și:


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro