Renunţă la aceste alimente nesănătoase ce determină apariţia CANCERULUI! Top 7 alimente care luptă împotriva acestei boli
Publicat pe 19.06.2016 la 16:10 Actualizat pe 20.06.2016 la 17:38
Trăim într-o eră a vitezei în care unii abia mai avem timp să gătim. Aşa că de cele mai multe ori dăm fuga la magazinul din colţ să luăm ceva rapid de preparat sau nişte fructe. Totuşi oare am făcut o alegere bună? Multe dintre produsele alimentare conţin substanţe care duc la apariţia bolii secolului. Cancerul.
Trăim într-o eră a vitezei în care unii abia mai avem timp să gătim. Aşa că de cele mai multe ori dăm fuga la magazinul din colţ să luăm ceva rapid de preparat sau nişte fructe. Totuşi oare am făcut o alegere bună? Multe dintre produsele alimentare conţin substanţe care duc la apariţia bolii secolului. Cancerul.
Top 10 cele mai nesănatoase alimente care duc la apariţia cancerului:
- cărnurile procesate: mezeluri, costiţă, cârnaţi şi hotdog;
- popcornul la microunde;
- băuturile carbogazoase;
- organismele modificate genetic (OMG-urile);
- făinurile "albe" rafinate, pentru că ele sunt un ingredient comun al alimenteor procesate, iar conţinutul excesiv de carbohidraţi reprezintă o gravă cauză de îngrijorare.
- alimentele şi băuturile "de dietă", precum şi băuturile carbogazoase "de dietă/slăbit" sunt mult mai nesănătoase decât băuturile carbogazoase îndulcite cu zahăr obişnuit.
Potrivit specialiştilor, aspartamul, unul dintre cei mai comuni îndulcitori artificiali, determină o gamă de boli incluzând malformaţii congenitale şi cancer. Sucraloza (Splenda), zaharina ş i alţi variaţi îndulcitori artificiali duc la declanşarea cancerului, potrivit viataverdeviu.ro.
- somonul de crescătorie;
- merele, strugurii şi alte fructe contaminate cu pesticide;
- uleiurile hidrogenate.
Cele şapte alimente care luptă împotriva cancerului sunt:
- usturoiul;
- roşiile;
- ceaiul verde;
- legumele cu frunze verzi. De exemplu, spanacul şi salata verde.
- cerealele integrale: fulgii de ovăz, orzul, orezul brun, pâinea şi pastele făinoase integrale. Rezultatele unui studiu, la care au participat aproape o jumătate de milion de oameni, au arătat faptul că cerealele integrale pot reduce riscul apriţiei cancerului colorectal.
- fructele de pădure;
- strugurii. Coaja de struguri roşii este bogată în antioxidantul numit resveratrol. Sucul de struguri şi vinul roşu de asemenea conţin acest antioxidant.
- legumele crucifere – din care fac parte broccoli, varză, conopidă.
Sursă foto: Hepta
D.D.