Reţeta bunicii reinterpretată! Gogoşi cu căpşuni şi glazură de lămâie
Publicat pe 18.07.2017 la 09:59 Actualizat pe 18.07.2017 la 10:22
Această reţetă îţi va reaminti cu siguranţă îţi va reaminti de gustul delicios al gogoşilor făcute de bunica. Gogoşile cu căpşuni şi lămăie sunt pe placul tuturor, au un gust dumnezeiesc de bun şi sunt foarte uşor de gătit.
Această reţetă îţi va reaminti cu siguranţă îţi va reaminti de gustul delicios al gogoşilor făcute de bunica. Gogoşile cu căpşuni şi lămăie sunt pe placul tuturor, au un gust dumnezeiesc de bun şi sunt foarte uşor de gătit.
INGREDIENTE:
- 1/4 pahar de lapte;
- Două linguriţe suc de lămâie;
- 1/4 linguriţă de esenţă de vanilie;
- 1/3 ceaşcă de miere;
- Trei linguri de unt topit;
- Două ouă;
- O cană de făină;
- O linguriţă de coajă de lămâie;
- 1/4 linguriţă de sare;
- O linguriţă de praf de copt;
- 1/2 cană de căpşuni;
- glazură de lămâie;
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la o temperatură de 180 de grade şi tapetaţi o tavă de copt. Într-un castron mic se combină laptele, sucul de lămâie,esenţa de vanilie, mierea, untul şi ouăle. Se amestecă bine pănă ce toate aceste ingrediente se combină perfect. Într-un castron mediu se combină făina, coaja de lămâie, sarea şi praful de copt. Peste acestea adăugaţi compoziţia de lapte şi suc de lămâie şi amestecaţi până ce ingredientele se combină perfect. Cu ajutorul unei linguri formaţi gogişile şi asezaţile în tava de copt. Se introduc în cuptor şi se lasă la copt aproximativ 12-14 minute până ce acestea capătă culoarea aurie. După ce acestea sunt gata se lasă la răcit timp de cinci minute înainte de glazurare. Se servesc imediat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.