Reţetă de post! Bomboane cu ciocolată, fără zahăr
Publicat pe 10.11.2017 la 23:45 Actualizat pe 10.11.2017 la 23:48
Sunt foarte sănătoase atât pentru copii, cât şi pentru adulţii care ţin post. Află cât de uşor poţi să prepari bomboane cu ciocolată şi fără zahăr! Au un gust atât de dulce, încât nici nu vei constata lipsa zahărului.
Sunt foarte sănătoase atât pentru copii, cât şi pentru adulţii care ţin post. Află cât de uşor poţi să prepari bomboane cu ciocolată şi fără zahăr! Au un gust atât de dulce, încât nici nu vei constata lipsa zahărului, conform retetepractice.ro.
Ingrediente pentru glazura de ciocolată
200g ciocolată
1 lingură unt de cocos
Incrediente umplutură
3 linguri miere
90g unt de arahide
esenţă de vanilie
15 curmale
Mod de preparare
Pasează curmalele prin robotul de bucătărie, până ce obţii o pastă omogenă. Separat, pune untul de arahide, mierea şi esenţa de vanilie la foc mic, într-o cratiţă. Când compoziţia se încălzeşte şi devine maleabilă, toarn-o peste curmale. Dă compoziţia la frigider pentru 30 de minute, pentru a se întări şi a putea modela mai uşor compoziţia. Urmează mâinile şi ia puţin din amestecul de curmale între palme. Formează bile potrivite şi lasă-le 10 minute la congelator. Topeşte ciocolata cu o lingură de unt de cocos şi amestecă până ce obţii o glazură lucioasă si densă. Trece fiecare bomboană de unt de arahide prin glazură de ciocolată, apoi pune-le într-o tavă, raspandite pe o foaie de copt. Dă bomboanele cu ciocolată la frigider până cand se întăresc.