Reţeta nonconformistă de toamnă, care e o oază de sănătate! Supă cu dovleac şi mere
Publicat pe 08.11.2017 la 14:41 Actualizat pe 08.11.2017 la 14:41
O oază de sănătate, dulcegărie şi vitamine! Cam aşa ar trebui să fie descrisă această reţetă. Despre această reţetă de supă cu dovleac şi mere şi care sunt beneficiile citiţ în materialul de mai jos.
O oază de sănătate, dulcegărie şi vitamine! Cam aşa ar trebui să fie descrisă această reţetă. Despre această reţetă de supă cu dovleac şi mere şi care sunt beneficiile citiţ în materialul de mai jos.
Că tot este sezonul rece, iar oamenii tind să răcească mult mai repede, recomandăm o reţetă delicioasă! Dacă sunteţi iubitori ai dovlecilor, dar şi ai merelor, cu atât mai bine, deoarece reprezintă o oază de sănătate şi vitamine.
O reţetă gustoasă!
Ingredientele:
- 4 mere curăţate şi stropite cu zeamă de portocală
- 2 cepe roşii
- 600 grame de dovleac tăiat cubuleţe
- 2 cartofi
- 30 grame de unt
- 30 ml ulei de floarea-soarelui
- 150 ml smântână dulce pentru gătit
- 1,5 l stoc de legume
- sare, piper alb şi 50 de grame de seminţe de dovleac
Mod de preparare:
- Seminţele se prăjesc
- Se sotează ceapa, se taie mărunt şi se lasă în ulei până se înmoaie. Nu trebuie să fie caramelizată. Se adaugă dovleacul, cartofii, merele. Se pun 300 ml din supa de legume şi se lasă la fierb 20 de minute. După aceea, se adaugă restul de supă şi o laşi să dea în clocot.
- Se pasează legumele, pentru a deveni o supă cremă, apoi se va adăuga smântâna lichidă. Se adaugă sare şi piper.
De ce dovleac?
Răspunsul este simplu. Dovlecii conţin ulei, protide, lecitină, acizi mono-nesaturaţi, dar şi proteine şi minerale. Enzimele care se află în conţinutul dovlecilor ajută organismul să combată viermii intestinali. Fiind foarte bogaţi în vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, T, K, acestea protejează organismul de viruşi şi bacterii.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.V.