REŢETA ZILEI: Chifteluţe de post. Ai nevoie de puţine ingredinte şi sunt gata în câteva minute
Publicat pe 05.04.2017 la 11:29 Actualizat pe 05.04.2017 la 15:27
Suntem în Postul Paştelui, iar astăzi avem pentru voi o propunere delicioasă, dar nu "de dulce": chifteluţe de cartofi şi ciuperci. Se prepară mult mai uşor decât clasicele chifteluţe din carne şi nu ai nevoie de multe ingrediente. Gustul este savuros.
Suntem în Postul Paştelui, iar astăzi avem pentru voi o propunere delicioasă, dar nu "de dulce": chifteluţe de cartofi şi ciuperci. Se prepară mult mai uşor decât clasicele chifteluţe din carne şi nu ai nevoie de multe ingrediente. Gustul este savuros, iar timpul de preparare nu depăşeşte 30 de minute.
Ingrediente pentru chifteluţe de post:
- 1 kg de cartofi
- 50 grame de făină
- 200 grame de ciuperci
- 2 legături de mărar verde
- 4 căţei de usturoi
- 1 linguriţă de sare
- piper, după gust
Fierbe cartofii foarte bine până când intră furculiţa în ei. După ce s-au fiert, lasă-i să se răcească, apoi pasează cu blenderul sau o ustensilă de pasat. Peste ei adaugă ciupercile tocate, mărarul, sare, piper şi usturoiul pisat.
Omogenizează amestecul şi adaugă făina. După, formează chifteluţele, pe care le treci prin făină, iar ulterior le pui în tigaia cu ulei închins.
Prăjeşte chifteluţele aproximativ 5 minute, până se rumenesc. Pot fi mâncate reci, calde, simple sau cu sos. Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
Sursa: gatesteusor.ro