REŢETA ZILEI: Cozonac de casă! Mama Ralucăi Dumitru şi a lui Răzvan Botezatu au explicat totul pas cu pas
Publicat pe 06.04.2017 la 12:50 Actualizat pe 06.04.2017 la 13:31
Se apropie Paştele şi fiecare gospodină se pregăteşte intens, cu cele mai bune preparate. Mama Ralucăi Dumitru şi mama lui Rzăvan Botezatu au venit în platoul "Star Matinal" şi au pregătit cozonaci, explicând fiecare pas.
Se apropie Paştele şi fiecare gospodină se pregăteşte intens, cu cele mai bune preparate. Mama Ralucăi Dumitru şi mama lui Rzăvan Botezatu au venit în platoul "Star Matinal" şi au pregătit cozonaci, explicând fiecare pas.
"Am venit în vizită în România şi cu ocazia asta am venit să vă răsfăţăm puţin cu nişte cozonaci. E puţin devreme, dar deja se găsesc în comerţ pentru cei care nu ţin post. Încercăm să vă dezvăluim câteva secrete. Avem nevoie de: 1 kilogram de făină, 50 gr de drojdie, 200 g zahăr, rahat, nucă, stafide, cacao, lapte, drojdia să fie proaspătă, rom, zahăr vanilat, coaja de lămâie. Mai întâi trebuie să amestecăm laptele cu făina. Punem laptele la încălzit. Trebuie să dizolvăm drojdia cu puţin zahăr şi lapte. Sarea se pune în lapte. Laptele nu trebuie să fie fierbinte", a spus mama lui Răzvan Botezatu.
"Mama a sunat-o pe mamaie de la Iaşi pentru a-i cere reţeta, dar şi ea se pricepe", a spus Raluca Dumitru despre mama ei.
"Eu făceam pentru copii în fiecare noapte de joi câte 14. Când se trezeau găseau cozonac cald. Câteodată îi vedeam la 4 dimineaţa în bucătărie, simţeau mirosul de cozonac cald şi veneau ", a mai spus mama lui Răzvan Botezatu.
Ingrediente necesare:
- 1 kilogram de făină
- 50 gr drojdie
- 200 gr zahăr
- rahat
- nucă
- cacao
- stafide
- lapte
- rom
- zahăr vanilat
- ulei
Mod de preparare:
"Se separă patru ouă, iar gălbenuşul se amestecă cu zahăr. Adăugam zahăr vanilat şi rom, apoi puţină sare. Punem amestecul peste făină, apoi ne apucăm să frământăm. Am pus vanilie sau rom, fiecare ce vrea. Nu trebuie să lipsească coaja de la o lămâie care dă un gust bun. E bună şi coaja de portocală. Trebuie frământăm aproape o oră până când nu se mai ia coca pe mâini. Frământăm şi în acelaşi timp punem ulei. După ce batem bine aluatul se lasă la crescut. După ce aluatul creşte de ajuns, luăm bucăţi din el, îl întindem bine şi umplem cu nuca, cacao, stafide şi rahat, apoi îl punem în tăvi şi lăsăm la cuptor pentru aproximativ o oră", au explicat cele două.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.P.