REŢETA ZILEI - DUMINICĂ : Aripioare picante la cuptor
Publicat pe 06.11.2016 la 14:27 Actualizat pe 06.11.2016 la 15:11
Duminca este o zi de relaxare, o zi pe care cel mai bine ar fi să o petrecem în sânul familiei. Dacă aveţi în plan să invitaţi pe cineva la prânz, dar nu ştiţi ce reţetă să alegeţi, vă propunem noi. Aripioarele picante la cuptor sunt alegerea perfectă pentru masa de duminică după- amiază şi sunt şi foarte uşor de gătit, potrivit retetelemeledragi.com.
Duminca este o zi de relaxare, o zi pe care cel mai bine ar fi să o petrecem în sânul familiei. Dacă aveţi în plan să invitaţi pe cineva la prânz, dar nu ştiţi ce reţetă să alegeţi, vă propunem noi. Aripioarele picante la cuptor sunt alegerea perfectă pentru masa de duminică după- amiază şi sunt şi foarte uşor de gătit, potrivit retetelemeledragi.com.
Pentru această reţetă ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 caserolă aripioare de pui
- 1 linguriţă boia de ardei
- fulgi de ardei iute
- sare
- piper
- 1 praf ghimbir
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 praf nucşoară
Mod de preparare:
Scoate aripioarele din caserolă şi spală-le bine sub un jet de apă rece, dupa care înlătură surplusul de apă cu un şerveţel. Prepară marinata prin amestecarea uleiului de masline cu mirodeniile de mai sus. Toarnă marinata peste aripioare şi amestecă bine, astfel încât carnea să fie patrunsă uniform. Închide aripioarele într-o pungă autosigilantă sau înfăşoară vasul în folie alimentară şi dă-le la frigider timp de 2-3 ore. După ce a expirat timpul, scoate de la rece aripioarele marinate şi aşează-le într-un vas de yena. Introduce vasul în cuptorul preîncălzit şi lasă la foc moderat, dar ai grijă să le mai întorci din când în când, până când se rumenesc frumos pe toate părţile. Scoate aripioarele pe un platou şi se serveşte-le calde, cu salată.
Poftă bună!
B.H.