REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Brioşe aperitiv cu caşcaval şi seminţe de chimen
Publicat pe 13.11.2016 la 12:50 Actualizat pe 13.11.2016 la 15:30
Pentru astăzi am pregătit un preparat foarte bun, un aperitiv care îţi va face poftă doar dacă te uiţi la imagine!
Pentru astăzi am pregătit un preparat foarte bun, un aperitiv care îţi va face poftă doar dacă te uiţi la imagine!
Brioşele cu caşcaval şi seminţe de chimen sunt o alegere perfectă pentru o gustare uşoară şi foarte delicioasă. Aici sunt ingredientele şi modul de preparare, conform gustos.ro.
Ingrediente:
200 gr faină de grau
200 gr caşcaval
200 ml lapte dulce
2 linguri ulei
1 plic praf de copt
2 oua
1 lingura de zeama de lamaie
25 gr.unt pentru uns tavitele
1 lingura seminte de chimen.
Mod de preparare:
Într-un bol, se mixează laptele cu oulă. În timp, adăugaţi uleiul, făina, praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi jumătate de lingură de seminţe de chimen. Totul se amestecă foarte bine, până când compoziţia devine omogenă.
Adăugaţi caşcavalul, tăiat în mici cubuleţe şi amestecaţi foarte bine. Puneţi câte două linguri de amestec în tava unsă cu unt şi cu făină presărată. Se presară seminţele rămase de chimen şi se pune la cuptor, la foc mare, timp de 10 minute. Apoi, daţi focul mai mic pentru a fi rumene.
S.O.