REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Budincă de vară cu fructe de pădure
Publicat pe 07.06.2015 la 16:23 Actualizat pe 07.06.2015 la 16:29
Budinca de vară cu fructe de pădure este un desert ideal pentru zilele toride de vară. Uşor de preparat şi răcoroasă, budinca de vară cu fructe de pădure este cu siguranţă dulcele cu care vă veţi cuceri prietenii.
Budinca de vară cu fructe de pădure este un desert ideal pentru zilele toride de vară. Uşor de preparat şi răcoroasă, budinca de vară cu fructe de pădure este cu siguranţă dulcele cu care vă veţi cuceri prietenii.
Ingrediente: 1 kg fructe de pădure (zmeură, struguraşi roşii, coacăze, mure, căpşune şi cireşe), 150 gr. de zahăr, 100 ml de apă, esenţă de vanilie, felii de pâine
Mod de preparare: se curăţă fructele de codiţe şi sâmburi şi se spală bine. Într-o oală, se pun la fiert apa, zahărul şi cireşele până când se topeşte zahărul. Apoi, se adaugă struguraşii, coacăzele şi căpşunele, pe care le mai lăsaţi la fiert 2 minute. Adăugaţi zmeura, murele şi esenţa de vanilie, amestecaţi şi opriţi focul. După aceeea, puneţi fructele într-o sită deasupra unui vas, pentru a scurge sucul. Lăsaţi fructele să se "odihnească" până când ajung la temperatura camerei.
Asamblare: decupaţi feliile de pâine după forma vasului în care veţi aşeza budinca. Pe fundul vasului puneţi un strat de fructe, apoi o felie de pâine însiropată, apoi iar fructe... şi tot aşa până se umple vasul. Acoperiţi vasul cu folie de plastic, aşezaţi o farfurie care să intre perfect în vas şi apoi aşezaţi o greutate deasupra.
Daţi budinca la frigider timp de 8 ore. Apoi, luaţi greutăţile de deasupra şi folia şi răsturnaţi budinca pe farfurie.
Citeşte şi: