REŢETA ZILEI: Duminică- Cotlet de porc în sos de roşii cu turmeric
Publicat pe 24.07.2016 la 15:06 Actualizat pe 24.07.2016 la 15:16
Este duminică şi trebuie să gătim ceva spectaculos! Vă prezentăm mai jos cum să faceţi un cotlet de porc în sos de roşii cu turmeric absolut delicios.
Este duminică şi trebuie să gătim ceva spectaculos! Vă prezentăm mai jos cum să faceţi un cotlet de porc în sos de roşii cu turmeric absolut delicios.
Ingrediente:
- 4 felii de cotlet de porc
- 1 ceapă albă
- 2 căţei de usturoi
- 1 morcov
- 1 cană pastă de roşii
- apă
- ulei de măsline
- piper
- 1/2 linguriţă turmeric
- pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Într-o tigaie punem cotletul de porc condimentat pe ambele părti cu vegeta şi piper, punem ulei de măsline, lăsăm câteva minute să se prăjească pe ambele părţi.
Punem apa cât să acopere şi lăsăm la foc potrivit să fiarbă puţin carnea. Într-o altă tigaie punem usturoiul strivit în ulei de măsline,adăugăm ceapa tocată mărunt şi morcovul dat pe răzătoare. După câteva minute adăugăm pasta de roşii turmericul, piper şi putina vegeta şi subţiem cu puţină apă.
Acoperim cu un capac şi lăsăm la foc mic să fiarbă şi să scadă puţin sosul. Punem carnea peste sosul de roşii, împreună cu zeama în care a fiert, acoperim şi lăsăm la foc mic să fiarbă. La sfârşit adăugăm putin pătrunjel proaspăt tocat mărunt, conform bucataras.ro.
R.P.