REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Dulceaţă de trandafiri. Doar 4 ingrediente îţi trebuie şi vei retrăi clipe din copilărie la fiecare borcan desfăcut
Publicat pe 04.09.2016 la 14:40 Actualizat pe 04.09.2016 la 15:05
A sosit toamna şi, odată cu ea, gospodinele au început să-şi umple cămara cu dulceţuri care de care mai gustoase. Dacă eşti în pană de idei, ţi-am pregătit o reţetă de dulceaţă de trandafiri, care e o minunăție de păstrat în cămară doar pentru ocazii speciale sau ca să înnobilezi vreun desert obraznic ori banal.
A sosit toamna şi, odată cu ea, gospodinele au început să-şi umple cămara cu dulceţuri care de care mai gustoase. Dacă eşti în pană de idei, ţi-am pregătit o reţetă de dulceaţă de trandafiri, care e o minunăție de păstrat în cămară doar pentru ocazii speciale sau ca să înnobilezi vreun desert obraznic ori banal.
Ca să prepari dulceaţă de trandafiri ai nevoie de doar patru ingrediente la care se adaugă două borcane de 400 de grame:
- 200 gr de petale de trandafiri;
- 300 ml apă;
- 400 gr de zahăr;
- zeama de la o lămâie.
Cum se prepară dulceaţa de trandafiri:
Mai întâi trebuie să pui la fiert apa și zahărul. Vor fierbe împreună cam 25 de minute, până când va deveni un sirop. Desigur îl poţi testa dacă e gata picurându-l dintr-o lingură, potrivit printesapolonic.ro. Ultimele picături ar trebui să ia forma unor perluțe mici - aşa ştii sigur că e timpul să adaugi petalele catifelate de trandafri. Atenţie, însă: înainte să le pui trebuie să le freci puțin cu 2-3 linguri de zahăr și zeamă de lămâie.
Încă un sfat: fierbe dulceața vreme de 15 minute - 20 de minute - când ar trebui să treacă din nou testul perlelor. Dulceaţa de trandafiri se pune fierbinte în borcane şi după ce sunt sigilate, trebuie să întorci borcanele cu gura în jos. Poftă nebună!
D.D.