REŢETA ZILEI: DUMINICĂ - Dulceaţă din fructe de pădure
Publicat pe 05.07.2015 la 17:00 Actualizat pe 05.07.2015 la 17:37
Sezonul de vară este ideal pentru prepararea gemurilor şi dulceţurilor de toate felurile şi care pe timp de iarnă pot fi un desert la îndemână şi delicios pentru întreaga familie.
Sezonul de vară este ideal pentru prepararea gemurilor şi dulceţurilor de toate felurile şi care pe timp de iarnă pot fi un desert la îndemână şi delicios pentru întreaga familie.
Inspiraţi de divainbucatarie.ro, astăzi vă propunem un gem din fructe de pădure, foarte simplu de realizat.
Ingrediente:
- 2 kg fructe de pădure (zmeură, mure și afine)
- 1 kg zahăr
- sucul de la 1 lămâie
- 1 aspirină
Preparare:
Fructele spălate ușor le lăsăm să se usuce. Punem zahărul peste ele și lăsăm vasul o noapte să lase sirop. A doua zi, punem fructele să fiarbă la foc mic. Luăm spuma de câte ori este nevoie și lăsăm dulceața să fiarbă în jur de 1 oră a 1 oră și 20 de minute, sau până se leagă (siropul cade greu de pe lingură). Sucul de lămâie îl adăugăm la 30 de minute de când începe să fiarbă.
Punem dulceața în borcanele spălate, pe care le-am ținut călduțe la 100A°C în cuptor. Presărăm puțin praf de aspririna peste dulceața, apoi punem capacul. Astfel rezistă mai mult în timp.
Poftă bună!
Foto: antena 1
Citeste si:
REŢETA ZILEI - LUNI: Cartofii prinţului
REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: "Croissant funky", cel mai creativ mic dejun recomandat de Doiniţa Oancea