REŢETA ZILEI - DUMINICĂ / Îţi lingi degetele de plăcere! Cheesecake cu jeleu de zmeură, un desert delicios, numai bun pentru vară
Publicat pe 10.07.2016 la 17:22 Actualizat pe 10.07.2016 la 17:34
Dacă îţi doreşti să-ţi răsfeţi persoanele dragi cu ajutorul unui desert delicios îţi propunem să optezi cu încredere pentru un cheesecake cu zmeură, ce se prepară rapid şi care este foarte răcoritor.
Dacă îţi doreşti să-ţi răsfeţi persoanele dragi cu ajutorul unui desert delicios îţi propunem să optezi cu încredere pentru un cheesecake cu zmeură, ce se prepară rapid şi care este foarte răcoritor.
Ingrediente necesare pentru blat:
- 400 g biscuiţi cu unt;
- 150 g unt topit.
- Crema de brânză:
- 600 g brânză
- 200 g zahăr;
- 200 ml frişcă lichidă (ţinută la frigider);
- esenţă de vanilie;
- 5 g gelatină;
- 50 ml apă rece.
- Jeleu de zmeură:
- 800 g zmeură;
- 100 g zahăr;
- 10 g gelatină;
- 100 ml apă rece.
Mod de preparare:
Biscuiţii se mărunţesc la robotul de bucătărie şi se amestecă cu untul topit, iar pe un platou se pune un inel de 22 cm şi se aşează biscuiţii, presandu-i bine cu un pahar. Se pune platoul în frigider.
Se pune o cratiţă cu puţină apă la foc, iar între timp se mixează frişca.
De asemenea, brânza împreună cu zahărul se mixează, iar mai apoi se pun peste frişcă împreună cu esenţa de vanilie şi se mixează încet.
Dacă vreţi o cremaă de brânză mai fermă, puteţi dubla cantităţile de gelatină şi apă.
Într-un castron se pun gelatina şi apa. După ce s-a hidratat complet, gelatina se topeşte pe baie de abur (se pune catronul în apă fierbinte), apoi se adaugă în crema de brânză şi se mixează. Se toarnă crema peste blatul de biscuiţi şi se da din nou la rece.
Mod de preparare jeleu
Conform bucătăraş.ro, pentru a prepara jeleul de zmeură, se spală fructele bine, iar apoi se pun la fiert timp de 10 minute împreună cu zahărul. Se ia vasul de pe foc şi se strecoară compoziţia, păstrând doar siropul, care se mai fierbe până când scade puţin. Trebuie să rămână în jur de 500 ml de sirop. Se lasă să se răcească.
Într-un castron se pun gelatină şi apă. După ce s-a hidratat complet, gelatina se topeşte pe baie de abur (se pune catronul în apă fierbinte), apoi se amestecă cu siropul de zmeură şi se toarnă peste crema de brânză. Se lasă să se închege la rece 1-2 ore, apoi cheesecake-ul este gata şi se poate servi.
T.F.S