Reţeta zilei: Duminică - Kazandibi, un desert care te va face să îl recomanzi tuturor prietenilor!
Publicat pe 09.10.2016 la 16:15 Actualizat pe 09.10.2016 la 17:00
Te vei îndrăgosti pe loc de acest desert! E foarte simplu de făcut şi îţi spunem mai jos care sunt paşii:
Te vei îndrăgosti pe loc de acest desert, kazandibi! E foarte simplu de făcut şi îţi spunem mai jos care sunt paşii:
Ai nevoie de:
- 1 linguriță de unt
- 3 linguri de zahăr
- 85 g făină
- 45 g făină de porumb
- 950 ml lapte
- 200 g zahăr
- 3 lingurițe esență de vanilie
- scorțișoară (opțional)
Iată cum să îl pregăteşti kazandibi:
Pregăteşte cuptorul. Unge o tavă cu unt. Presară un strat subțire de zahăr deasupra. Pune tava în cuptor până zahărul prinde o ușoară culoare de caramel.
Între timp, într-o cratiță care nu lipește amestecă făina cu făina de porumb și laptele, amestecând din când în când cu o lingură de lemn să nu se lipească. La foc mediu pentru aproximativ 10 minute sau până când obții o cremă omogenizată. Adaugă apoi restul de zahăr, amestecând bine de tot. Dă de pe foc. Adaugă vanilia, amestecă bine.
Toarnă compoziția în tavă și dă la cuptorul încins, pentru 15-20 minute.Las-o să stea un pic la răcit (cel mai bine faci asta dacă pui tava cu totul într-un vas cu apă rece) și apoi scoate desertul pe farfurie, răsturnându-l cu fundul în sus, conform reteteunica.ro. Acesta este kazandibi!
R.P.