VIDEO / REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Lapte prăjit - un desert inedit pentru cei mici
Publicat pe 31.01.2016 la 16:30 Actualizat pe 31.01.2016 la 16:45
Laptele prăjit este un desert inedit şi absolut delicios. Cei mici vor fi cuceriţi de acesta încă de la prima degustare. Uşor de preparat, laptele prăjit este o variantă ideală pentru după-amiezile de weekend petrecute alături de cei dragi.
Laptele prăjit este un desert inedit şi absolut delicios. Cei mici vor fi cuceriţi de acesta încă de la prima degustare. Uşor de preparat, laptele prăjit este o variantă ideală pentru după-amiezile de weekend petrecute alături de cei dragi.
Ingrediente: o jumătate de ceaşcă de zahăr tos, o jumătate de ceaşcă de amidon, un vârf de linguriţă de nucşoară, 3 ceşti lapte, 1 lingură unt, coaja de la o jumătate de lămâie, 2 ouă, un sfert de ceaşcă de pesmet, ulei pentru prăjit, 100 g zahăr pudră
Mod de preparare: se amestecă zahărul cu amidon şi nucşoară şi se adaugă treptat laptele. Se pune totul la foc şi se amestecă în mod constant. Se lasă să fiarbă un minut, apoi se dă deoparte şi se adaugă untul şi coaja de lămâie. Se toarnă amestecul într-o tavă adâncă şi se dă la frigider pentru 3 ore. Apoi, se taie pasta gelatinoasă de lapte şi nucşoară cu un cuţit şi se tăvăleşte prin ou bătut şi apoi prin pesmet. Se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjesc bucăţile de lapte până ce pesmetul devine auriu. Se scot din tigaie pe şerveţele care absorb uleiul şi se serveşte pudrat cu zahăr.