REŢETA ZILEI – DUMINICĂ: Lasagna lui Popeye! O gustare sănătoasă şi uşor de preparat
Publicat pe 30.10.2016 la 16:00 Actualizat pe 30.10.2016 la 16:49
Dacă Popeye Marinarul ar fi luat prânzul la Prinţesa Polonic cu siguranţă l-ar fi bătut până şi pe Chuck Norris. De fapt, să nu exagerez! Cred că Chuck Norris s-ar fi bătut singur, pentru că nu-i aşa, nimeni nu-l bate pe Chuck Norris! Revenind la lasagna noastră, e o binecuvântare! Trebuie să încercaţi această reţetă. Mie mi-a plăcut la nebunie şi mult mai mult i-a plăcut Prinţului meu care adoră bancurile cu Chuck Norris şi cina preferată a marinarului Popeye.
Dacă Popeye Marinarul ar fi luat prânzul la Prinţesa Polonic cu siguranţă l-ar fi bătut până şi pe Chuck Norris. De fapt, să nu exagerez! Cred că Chuck Norris s-ar fi bătut singur, pentru că nu-i aşa, nimeni nu-l bate pe Chuck Norris! Revenind la lasagna noastră, e o binecuvântare! Trebuie să încercaţi această reţetă. Mie mi-a plăcut la nebunie şi mult mai mult i-a plăcut Prinţului meu care adoră bancurile cu Chuck Norris şi cina preferată a marinarului Popeye.
Ingrediente pentru lasagna lui Popeye care vă vor ajuta să preparaţi pentru şase persoane:
1,5 kg de spanac proaspăt
un praz verde
250g foi de lasagna
100 g brânză Cheddar
8 ouă de prepeliţă
3 fire de sparanghel
20 ml ulei de porumb
sare şi piper
Pentru sosul Bechamel:
50 g de unt
50 g de făină albă de grâu
750 ml lapte
o lingură de nucşoară măcinată
o lingură de zeamă de lămâie
sare şi piper
Mod de preparare
Preparaţi mai întâi cu delicateţe sosul bechamel. Topiţi untul într-o cratiţă, adăugaţi făina treptat, amestecând cu un tel, apoi laptele. Fierbeţi totul la foc moderat timp de 10 minute, iar la final condimentaţi cu nucşoară, zeamă de lămâie, sare şi piper.
Al doilea pas este piureul de spanac. Spălaţi bine frunzele şi opăriţi-le pentru 5-7 minute în apă cu sare. Stoarceţi spanacul şi căliţi 1 - 2 minute prazul tăiat rondele în uleiul de porumb, potrivit printesapolonic.ro. Faceţi-i cunoştinţă spanacului cu aroma inconfundabilă a prazului uşor călit şi pasaţi-le impreună cu ajutorul unui blender. Potriviţi de sare şi piper şi treceţi cu brio către pasul următor.
Într-un vas termorezistent aşezaţi un strat de sos bechamel, un strat de foi de lasagna şi unul de piure de spanac.
Continuaţi operaţiunea până se termină spanacul. Ultimele două straturi vor fi foi de lasagna şi sos bechamel. Înnobilaţi totul cu un strat pufos de brânză Cheddar răzuită şi băgaţi vasul la cuptorul încins la 180 de grade pentru 40-50 de minute.
Cu 5 minute înainte de a scoate lasagna din cuptor spargeţi deasupra ouăle de prepeliţă şi ornaţi cu sparanghel.
Lăsaţi-o să-şi revină încă vreo 10 minute în cuptorul oprit înainte de a o devora.
Se mănâncă obligatoriu cu prietenii!
Poftă nebună!