REŢETA ZILEI - Duminică: Minciunele tradiţionale româneşti
Publicat pe 07.12.2014 la 16:35 Actualizat pe 07.12.2014 la 16:37
Minciunelele sau scovergile sunt dulciurile care aduc aminte de copilărie şi sunt extrem de delicioase. Reţeta este una simplă, deloc costisitoare, iar ingredientele le are oricine în cămară sau frigider.
Minciunelele sau scovergile sunt dulciurile care aduc aminte de copilărie şi sunt extrem de delicioase. Reţeta este una simplă, deloc costisitoare, iar ingredientele le are oricine în cămară sau frigider.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 500 gr făină
- 1 ceaşcă mică de lapte
- 1-2 linguri unt
- 2-3 linguri de smântână
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- coajă de lămâie
Mod de preparare:
Ouăle se bat spumă. Se adaugă untul şi zahărul, coaja de lămâie şi laptele.
Se adaugă făina. În făină se face un "cuib" cu lingura, unde se pune o linguriţă de bicarbonat care se stinge cu zeamă de lămâie sau o linguriţă de oţet.
Se amestecă aluatul până este numai bun de întins.
Se întinde o foaie subţire care se taie cu un cuţit şi se fac formele de minciunele. Se taie dreptunghiuri şi apoi se face o tăietură la mijloc prin care se scoate unul dintre capetele micii bucăţi de aluat. Se prăjesc câte 3-4 (astfel încât să rămână loc între ele) în ulei încins.
Se scot pe un erveţel absorbant şi se pudrează cu zahăr.
Poftă bună!
Citeste si:
REŢETA ZILEI: Sâmbătă - Banane învelite în ciocolată. Gustarea perfectă pentru musafiri!