REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Mini eclere! Sunt absolut demenţiale şi se prepară în cinci paşi simpli
Publicat pe 10.01.2016 la 16:15 Actualizat pe 10.01.2016 la 17:05
Ai poftă de ceva dulce, dar nu prea ai inspiraţie? Pregăteşte nişte mini eclere şi vei surprinde toată familia. Este un desert original, delicios, şi se pregăteşte în doar cinci paşi.
Ai poftă de ceva dulce, dar nu prea ai inspiraţie? Pregăteşte nişte mini eclere şi vei surprinde toată familia. Este un desert original, delicios, şi se pregăteşte în doar cinci paşi.
Iată cât de simplu se prepară, potrivit site-ului gustos.ro.
Ingrediente:
Pentru aluat:
150 gr făină 000
230 ml apă
50 ml ulei
3 ouă de mărime medie
un praf de sare
Pentru umplutură:
300 ml smântână pentru frișcă cu 30-35% grăsime
o banană tăiată cubulețe
3 linguri cu zahăr pudră
un pachet cu zahăr vanilat
Pentru glazură:
150 gr ciocolată menaj cu minim 50% cacao
50 ml lapte cu 3,5% grăsime
Mod de preparare:
1. Preîncălzim cuptorul la 220 grade C.
2. Punem uleiul și apă într-o cratiță pe foc. Lăsăm să dea în clocot, apoi îndepărtăm de pe foc și turnăm repede toată făină amestecată cu praful de sare. Amestecăm continuu cu o lingură de lemn, până când aluatul se desprinde de pe pereții vasului și se formează o minge. Lăsăm aluatul să se răcorească 5 minute.
3. Încorporăm în aluat câte puțin, ouăle bătute. Batem bine după fiecare adăugare de ou până când obținem un aluat destul de solid că să își păstreze formă după ce formăm choux-ul.
4. Tapetăm cu hârtie de copt o tavă joasă. Cu ajutorul unui pos sau cu o linguriță, așezam aluatul în tavă, sub formă de gogoșele sau dreptunghiuri și le coacem la 200 grade C timp de aproximativ 20-25 de minute, până cresc și se rumenesc frumos. Le scoatem din cuptor, le așezam pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.
5. Tăiem choux-urile cu un cuțit și le umplem cu frișcă bătută băț, îndulcită cu zahăr pudră și cu zahărul vanilat, amestecată cu banană tăiată cubulețe. Putem alege cremă de vanilie sau alte creme, după preferința. Glazurăm mini eclerele cu ciocolată topită amestecată în prealabil cu lapte.
Poftă bună!
Foto: Hepta
M.T.
Citeşte şi:
VIDEO / REŢETA ZILEI: MIERCURI - Cartof umplut cu fasole. Simplu de preparat şi te lingi pe degete!