REŢETA ZILEI - DUMINICĂ : Muşchiuleţ de porc cu sos de ciuperci şi smântână
Publicat pe 20.11.2016 la 16:20 Actualizat pe 20.11.2016 la 16:20
Astăzi este duminică şi trebuie să ne delectăm papilele gustative cu o reţetă delicioasă. Astăzi vă propunem să le gătiţi celor dragi muşchiuleţ de porc cu sos de ciuperci şi smântână. Este o reţetă foarte gustoasă şi uşor de preparat, potrivit savoriurbane.com.
Astăzi este duminică şi trebuie să ne delectăm papilele gustative cu o reţetă delicioasă. Astăzi vă propunem să le gătiţi celor dragi muşchiuleţ de porc cu sos de ciuperci şi smântână. Este o reţetă foarte gustoasă şi uşor de preparat, potrivit savoriurbane.com.
Ingrediente:
- 1 muschiuleţ de 600 g
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper negru macinat
- 300 g ciuperci proaspete champignon, feliate subţire
- 30 g unt (o linguriţă)
- 200 ml smântână pentru gătit
- coaja rasă fin şi zeama de la ½ de lămâie
- 3-4 căţei de usturoi
- 30 de ml de vin dulce.
Mod de preparare:
Taie muşchiuleţul de porc în rondele groase de 4-5 cm grosime lăsând „coada” lungă de 15 cm, după care apasă-le uşor cu podul palmei şi unge-le cu puţin ulei. Pune la încins o tigaie metalică, cu fund gros. Când este fierbinte bine de tot aşeză în ea medalioanele unse de muşchiuleţ de porc. Lasă-le la pătruns fix 2 minute după care întoarce-le pe partea opusă. Presară peste ele sare şi piper negru măcinat. După ce s-au prăjit, scoate-le într-un castron şi acoperă-l cu o folie de aluminiu.
În tigaia încinsă, rămasă de la prăjitul cărnii, punet o bucăţică de unt şi aşeză feliile subţiri de ciuperci şi preasară sare peste ele imediat ca să lase din apă. Când ciupercile au prins culoare şi li s-a evaporat apa, adaugă un păharel de 30 de ml de vin dulce.
Toarnă smântâna pentru gătit peste ciuperci, adaugă rapid piperul negrul măcinat, coaja rasă şi zeama de lămâie precum şi usturoiul zdrobit. Lasă sosul 30 de secunde la clocotit şi gata. Auagă bucăţile de carne în sos şi preparatul este gata.
Puteţi servi acest preparat alături de o garnitură din fasole verde.
Poftă bună!
B.H.