REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Ouă în "purgatoriu"
Publicat pe 27.11.2016 la 14:24 Actualizat pe 27.11.2016 la 14:41
"Ouă în «purgatoriu»". O reţetă cu un nume simandicos, dar deloc greu de pregătit dacă vrei să prepari ceva cald şi repede, fără să fii nevoit să apelezi iar la fast food. Garantat vei primi o mulţime de complimente pentru calităţile tale în bucătărie.
"Ouă în «purgatoriu»". O reţetă cu un nume simandicos, dar deloc greu de pregătit dacă vrei să prepari ceva cald şi repede, fără să fii nevoit să apelezi iar la fast food. Garantat vei primi o mulţime de complimente pentru calităţile tale în bucătărie.
Ingrediente pentru reţeta ouă în "purgatoriu":
- 1 ceapa,
- 1 ardei Kapia,
- 3 linguri ulei,
- 50 ml apa,
- jumatate de lingurita de sare,
- 300 g rosii intregi conservate in suc propriu,
- un varf de cutit de piper negru macinat,
- un varf de cutit de boia de ardei dulce,
- o frunza de busuioc,
- 2 oua,
- 50 g cascaval ras pentru servire.
Cum se prepară reţeta ouă în "purgatoriu"? Păi, pentru început, se ia ceapa şi se curăţă, după care se spală şi se toacă. Apoi, ardeiul se curată de cotor și semințe, se spăla și tăie mărunt.
Acum trecem la a doua etapă: cea în care ceapa și ardeiul se pun într-o tigaie cu 3 linguri de ulei, 50 ml apa și jumătate de linguriță de sare și și se lasă să se înăbușe, acoperind tigaia cu un capac, potrivit bucataras.ro. Bun, în acest timp, roșiile conservate în suc propriu se dau prin robotul de bucătărie și se adaugă în tigaie peste legume împreună cu un vârf de cuțit de piper negru măcinat, un vârf de cuțit de boia de ardei dulce și o frunză de busuioc și se mai țin la foc câteva minute până când se leagă sosul.
Ulterior, se îndepărtează frunza de busuioc și se adaugă ouăle, peste care se presară puțină sare, apoi se acoperă tigaia cu capacul și se lasă la foc în continuare, în funcție de preferința. Dacă este necesar se mai adaugă o lingură sau două de apa în sos.
Ouăle în purgatoriu se pot servi cu cașcavalul preferat ras.
Poftă nebună!
D.D.