REŢETA ZILEI – Duminică: Piftie de porc ca la mama acasă
Publicat pe 04.12.2016 la 14:45 Actualizat pe 04.12.2016 la 15:37
Pentru perioada sărbătorilor, majoritatea gospodinelor petrec mai mult timp în bucătărie. Acestea pregătesc fel şi fel de bunătăţi, dar neapărat trebuie să gătească această reţetă de piftie de porc.
Pentru perioada sărbătorilor, majoritatea gospodinelor petrec mai mult timp în bucătărie. Acestea pregătesc fel şi fel de bunătăţi, dar neapărat trebuie să gătească această reţetă de piftie de porc.
Din lista de bucate pentru perioada Crăciunului şi a Revelionului nu trebuie să lipsească piftia. Gospodinele trebuie să fie atente la modalitatea de pregătire, dar şi la ingredientele din care se face această reţetă.
Ingrediente:
- 2 bucăţi de carne de porc;
- jumatate piept de pui;
- 2 morcovi;
- ¼ telina ;
- usturoi;
- 1 plic praf de gelatina
- 1 ou pentru decor.
Mod de preparare:
Carnea de porc se curăţă foarte bine, la fel ca pieptul de pui. Toate ingredientele se curăţă, morcovii, carnea, şi se pun într-o oală plină cu apă la fiert. Nu uitaţi să adăugaţi sare!
După ce au fiert bine, bine, se scot ingredientele, iar carnea trebuie curăţată de oase.
Trebuie făcut şi un mujdei de usturoi care va urma să fie pus în zeama ceva mai rece, nu fierbinte. Se adaugă şi praful de gelatină!
Toată zeama va fi strecurată de mai multe ori pentru a nu avea oase sau alte resturi de la fiert în ea. Apoi alegem vasele în care vrem să punem piftia.
În fiecare vas punem câteva rondele de morcovi, ţelină, carnea se taie fâşii şi se aşează în castron sau o farmurie foarte adâncă.
Zeama se toarnă încet peste ele, se acoperă vasele cu o folie şi se dă la rece sau la frigider.
După ce s-a răcit piftie poate fi servită!
Poftă bună!
C.P.