REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Piramidă cu banane - un desert fără coacere şi care NU îngraşă! E răcoros şi perfect pentru zilele caniculare
Publicat pe 19.06.2016 la 16:09 Actualizat pe 19.06.2016 la 16:12
Piramida cu banane este un desert fără coacere, care se prepară uşor şi pe care-l poţi savura liniştit, fără grija kilogramelor. Este răcoros şi, cu siguranţă, te va ajuta să-ţi cucereşti prietenii cu el în zilele caniculare.
Piramida cu banane este un desert fără coacere, care se prepară uşor şi pe care-l poţi savura liniştit, fără grija kilogramelor. Este răcoros şi, cu siguranţă, te va ajuta să-ţi cucereşti prietenii cu el în zilele caniculare.
Ingrediente pentru "blat": 100 g de biscuiţi dietetici cu cacao, 100 g biscuiţi dietetici simpli, 2 banane potrivite
Ingrediente pentru cremă: 1 litru de lapte degresat, 2 pliculeţe de budincă de vanilie sau migdale, două linguri de fructoză sau două pastile de îndulcitor, esenţă de vanilie, 50 ml lapte rece degresat.
Mod de preparare "blat": se amestecă praful de budincă cu cele 12 linguri de lapte, până se obţine o compoziţie omogenă. Se adaugă fructoza sau îndulcitorul şi câteva picături de esenţă de vanilie. Restul laptelui se fierbe, după care se amestecă împreună cu compoziţia pregătită anterior. Se pune din nou pe aragaz la foc mic, amestecând uşor, până se leagă budinca.
Mod montare prajitură: se ia o formă de chec, ţinută pe cant, aşa încât la final să obţinem forma triunghiulară a prăjiturii. Apoi, se pune pe fiecare muchie a formei câte un strat de biscuiţi simpli. Se întinde cu lingura un strat subţire de budincă, apoi se pune un strat de biscuiţi cu cacao. Se adaugă un nou strat cu cremă, apoi bananele întregi, una în continuarea celeilalte. urmează un nou strat de cremă, se nivelează şi se formează baza prajiturii dintr-un nou strat de biscuiţi. Se presează uşor şi se pune la rece pentru cel puţin două ore, după care se porţionează şi se scoate din tavă, potrivit fiisanatos.info.
A.E.D.