REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Pizza à la pofta inimii tale! E gata în 30 de minute!
Publicat pe 16.10.2016 la 15:30 Actualizat pe 16.10.2016 la 16:36
E weekend şi nu vrei să ieşi din casă, mai ales pe vremea asta de afară, corect? Dar parcă nici nu ai vrea să stai prea mult în bucătărie ca să găteşti, nu-i aşa? Ei bine, atunci reţeta pe care am ales-o astăzi se potriveşte perfect pentru tine! În plus, nu e deloc greu de preparat pizza! Convinge-te!
E weekend şi nu vrei să ieşi din casă, mai ales pe vremea asta de afară, corect? Dar parcă nici nu ai vrea să stai prea mult în bucătărie ca să găteşti, nu-i aşa? Ei bine, atunci reţeta pe care am ales-o astăzi se potriveşte perfect pentru tine! În plus, nu e deloc greu de preparat pizza! Convinge-te!
Ingrediente pentru pizza
Pentru blat:
– 260 g de făină
– 3,5 g de drojdie uscată
– 1 linguriță de sare
– 3 linguri de ulei de măsline
– 200 ml apă călduță
Pentru topping:
– 50 ml suc de roșii
– 250 g de mozzarella
– măsline kalamata fără sâmburi
– roșii prunișoară feliate
– câteva frunze de busuioc proaspăt
– plus ingredientele tale preferate
După ce dai play la clipul de mai jos vezi pas cu pas modul de preparare:
Bun, acum să începem: într-un bol amestecă făina cu sarea, drojdia și uleiul de măsline, apoi se frământă un aluat, la care se adaugă treptat câte puțin din apa călduță, potrivit printesapolonic.ro.
Ninge cu făină peste blatul de lucru și întinde bine aluatul. Transferă-l într-o tavă de copt și pregătește-te sufletește să-l îmbraci în gusturi și arome. Începe cu sucul de roșii, continuă cu bucățele mici de mozzarella distribuite în mod egal, feliuțe de roșii prunișoară și termină cu feliuțe de măsline, dar şi cu alte ingrediente la care inima ta pofteşte. Bagă tava în cuptorul încins la 220 de grade Celsius. Şi las-o acolo preţ de 15 minute. Apoi scoate pizza din cuptor și presară deasupra câteva frunzulițe verzi de busuioc. E gata! Savureaz-o caldă, cu multe zâmbete pe buze şi musai în compania persoanelor dragi!
Poftă nebună!
D.D.