REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Plăcintă cu brânză recomandată de Nicolai Tand
Publicat pe 15.11.2015 la 16:25 Actualizat pe 15.11.2015 la 16:36
Masa de duminică se ia în familie, iar dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi pregăteşte o plăcintă cu brânză, marca Nicolai Tand.
Masa de duminică se ia în familie, iar dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi pregăteşte o plăcintă cu brânză, marca Nicolai Tand.
Nicolai Tand, prezentatorul emisiunii "Star Chef", de la Antena Stars te învaţă pas cu pas cum să faci acest preparat foarte delicios.
"V-am promis că de fiecare dată când îmi veți scrie, vă voi răspunde. Și iată că mă țin de cuvânt. Am primit mai multe emailuri pe facebook în care îmi spuneați că vreți să știți ce obișnuiesc să gătesc când merg acasă, la Rozavlea. Descoperiți mai jos rețeta pentru o plăcintă cu brânză de oi"
Mare atenție! E atât de bună încât veți vrea să o gătiți iar și iar.
Ingrediente:
Pentru aluat:
– 500 g de făină
– un ou
– 100 ml lapte călduţ
– o linguriţă de zahăr
– 20 g de drojdie
– o linguriţă de sare
Pentru umplutură:
– 300 g de brănză de oi frământată, sărată
– o legătură de mărar
– două legături de ceapă verde
Mod de preparare:
Făina se pune într-un castron mare şi adânc şi o aranjăm asemeni unui “vulcan”. Ȋn mijloc adăugăm drojdia, oul, zahărul şi puţină apă călduţă, apoi lăsăm 15-20 de minute să se umfle puţin drojdia. Pe margine, presărăm sarea. Amestecăm ingredientele şi turnăm treptat laptele călduţ. Se frământă bine, bine, aproximativ 20 de minute.
După lăsăm aluatul la căldură timp de o oră, o oră jumătate, până i se triplează volumul. Apoi, tăiem bucăţi, de dimensiunea unui ou şi le mai lăsăm şi pe ele la crescut încă 15-20 de minute. Apoi, cu sucitorul le întindem de aproximativ 15-20 de centrimetri. Ȋntre timp, noi am pregătit deja compoziţia, în care am amestecat brânza cu verdeţurile.
Întindem aluatul cu făcăleţul, de aproximativ 15-20 de centimetri. Pe jumătate punem compoziţie, apoi acoperim cu cealaltă, ca la pizza calzone, şi “izolăm” aluatul cu ajutorul unei furculiţe.
Se pun la prăjit în ulei încins până se rumenesc. Eu recomand să se lase la răcit pentru că fierbinţi pot cădea greu la stomac. Ȋn orice caz, sunt nişte plăcinte extraordinar de bune!
T.S
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - VINERI: Desert turcesc, propus de Laura Cosoi
REŢETA ZILEI - JOI: Sandwich cu brânză şi şuncă recomandat de Nicolai Tand
REŢETA ZILEI - MIERCURI: Prăjitură din budincă de banane! Nu te vei putea opri din mâncat!