REŢETA ZILEI: DUMINICĂ- Prăjitură cu căpşuni fără coacere
Publicat pe 29.05.2016 la 11:40 Actualizat pe 29.05.2016 la 12:33
În această zi caldă de duminică parcă ar merge ceva dulce, uşor de preparat. Mai jos vă spunem o idee nemaipomenită care merită încercată.
În această zi caldă de duminică parcă ar merge ceva dulce, uşor de preparat. Mai jos vă spunem o idee nemaipomenită care merită încercată. Este fără lapte, ouă, smântână, făină, margarină, doar nuci, seminţe şi fructe crude, scrie eva.ro.
Aveţi nevoie de:
Ingrediente pentru blat:
-1/2 cană migdale sau nuci crude
-1/2 cană seminţe de floarea soarelui crude
-1/2 cană cu curmale
-cacao sau pudră de roşcove, după gust
Ingrediente pentru crema de căpşuni:
-1/2 cană nuci caju înmuiate 3-4 ore
-miere de albine, după gust
-1 cană căpşuni proaspete
-4-5 linguri ulei de cocos topit într-un recipient scufundat în apă călduţă
Ingrediente pentru crema de vanilie:
-1/2 cană nuci caju înmuiate 3-4 ore
-miere de albine, după gust
-câteva picături esenţă de vanilie/extract de vanilie/baton de vanilie
-1 lingură seminţe de mac
-4-5 linguri ulei de cocos topit în apă călduţă
Mod de preparare:
Mărunţiţi migdalele şi seminţele de floarea soarelui în robot, după care adăugaţi curmalele pentru a lega ingredientele. La final, amestecaţi pudra de cacao pentru a-i da aroma delicioasă de ciocolată. Presaţă amestecul în formele dorite şi tasaţi-l.
Amestecaţi toate ingredientele pentru crema de căpşuni în blender, turnaţi peste blat şi lăsaţi-l la frigider o jumătate de oră până se întăreşte puţin crema.
Amestecaţi toate ingredientele în blender şi turnaţi peste crema de căpşuni. Ornaţi tarta cu felii de căpşuni şi frunze de mentă.
R.P.