REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Prăjitura "Sărut de ciocolată"! Nu te vei mai putea opri din mâncat
Publicat pe 14.06.2015 la 19:43 Actualizat pe 14.06.2015 la 22:51
Vrei să te răsfeţi astăzi cu un desert? Ei bine, noi îţi recomandăm să încerci prăjitura de ciocolată în trei straturi, numită "sărut de ciocolată". Are un gust minunat şi nu te vei mai putea opri din mâncat.
Vrei să te răsfeţi astăzi cu un desert? Ei bine, noi îţi recomandăm să încerci prăjitura de ciocolată în trei straturi, numită "sărut de ciocolată". Are un gust minunat şi nu te vei mai putea opri din mâncat.
INGREDIENTE:
Primul blat
- 120 g unt nesărat
- 200 g ciocolată amăruie
- 3 linguriţe cafea instant
- 1 linguriţă extract vanilie
- 4 ouă
- 1 praf sare
- 80 g zahăr brun
- 50 g făină
Blatul de la mijloc
- 2 linguri pudră cacao
- 5 linguriţe apă fierbinte
- 200 g ciocolată amăruie
- 200 ml frişcă lichidă
- 1 lingură zahăr tos
- 1 praf sare
Ultimul blat:
-1 plic gelatină
- 50 ml apă rece
- 170 g ciocolată albă (fulgi ciocolată albă)
- 170 ml frişcă lichidă
MOD DE PREPARARE:
Se pregătește mai întâi aluatul pentru primul blat al desertului. Mixează ouăle cu zahărul până se obține o compoziție spumoasă, adaugă extractul de vanilie și ouăle, apoi încorporează cafeaua instant, făină și ciocolată topită la microunde, potrivit Antena 1. Adaugă un praf de sare în compoziție și continuă mixarea până la perfecta omogenizare. Toarnă compoziția într-o tavă cu pereții detașabili, tapetată cu hârtie de copt și ține-o la copt la foc mediu (180 grade), circa 15 minute. Verifică dacă blatul este gata cu ajutorul unei scobitori, apoi scoate prăjitura și las-o la răcit, direct în tavă.
Pregătește cea de-a doua compoziție, amestecând toate ingredientele foarte bine. Crema de ciocolată astfel obținută se introduce în congelator, circa 25 de minute, apoi se mixează energic, cu mixerul aflat la viteză maximă. Vei obține un mousse ușor de ciocolată, care se distribuie uniform peste blatul copt anterior.
Pentru partea de sus a prăjiturii, lasă gelatina la hidratat în apă rece, circa 10 minute, apoi se amestecă împreună cu ciocolată topită la bain-mărie și frișcă lichidă. Se pune mousse-ul de ciocolată albă peste celelalte două blaturi, apoi lasă prăjitura la frigider pentru 2 ore. Poftă bună!
A.B.
Foto: Antena 1