REŢETA ZILEI: Duminică- Pulpe de pui la tuci cu ardei şi roşii
Publicat pe 03.07.2016 la 11:55 Actualizat pe 03.07.2016 la 11:55
Dacă este duminică trebuie să gătim ceva gustos pentru a-i impresiona pe membrii familiei. Îţi arătăm mai jos cum să faci cele mai bune pulpe de pui la tuci cu roşii şi ardei.
Dacă este duminică trebuie să gătim ceva gustos pentru a-i impresiona pe membrii familiei. Îţi arătăm mai jos cum să faci cele mai bune pulpe de pui la tuci cu roşii şi ardei.
Ingrediente:
- 3 pulpe de pui, nu foarte mari
- 4 roşii
- 1 ardei capia mai măricel
- 1 căpăţână de usturoi
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Mai întâi ne ocupam de pulpe, le curăţăm, tăiem şi spălam bine, apoi le condimentăm cu sare, piper şi cimbru şi le lăsăm să stea cât timp tăiem roşiile şi ardeiul în cubuleţe.Punem tuciule pe foc, lăăam să se încingă, adăugăm ulei şi apoi bucăţile de pui, le lăsăm să se rumenească, apoi adăugăm roşiile, ardeiul şi usturoiul, amestecăm bine şi punem un capac peste tuci. Reducem focul şi lăsăm să se patrundă ardeiul şi rosiile, la început îşi lasă zeama, lăsăm sa scadă puţin. Ridicăm capacul şi mai lăsăm aproximativ 10 min.Se poate servi cu garnitură de piure sau cartofi prăjiţi, conform bucataras.ro.
R:P.