REŢETA ZILEI – DUMINICĂ: Quinoa cu legume! O porţie de mâncare sănătoasă, de post și fără gluten
Publicat pe 19.03.2017 la 17:25 Actualizat pe 19.03.2017 la 17:28
Quinoa e o legumă-minune! Şi asta pentru că are o cantitate foarte mare de proteine, chiar mai mare decât unele tipuri de carne! În plus, conţine cei nouă aminoacizi esenţiali printre care se numără vitamina B2 sau riboflavina, manganul, fierul, lizina, acizii graşi Omega 3. Iar în combinaţie cu legumele, vei obţine o gustare delicioasă, dar şi foarte sănătoasă.
Quinoa e o legumă-minune! Şi asta pentru că are o cantitate foarte mare de proteine, chiar mai mare decât unele tipuri de carne! În plus, conţine cei nouă aminoacizi esenţiali printre care se numără vitamina B2 sau riboflavina, manganul, fierul, lizina, acizii graşi Omega 3. Iar în combinaţie cu legumele, vei obţine o gustare delicioasă, dar şi foarte sănătoasă.
Quinoa se prepară într-un mod asemănător orezului, doar că timpul de preparare este mult mai mic. Plus că nu are gluten.
Ingrediente pentru prepararea reţetei quinoa cu legume:
– 200 g quinoa
– 300 g broccoli
– 300 g praz tăiat rondele (sau ceapă)
– 3 morcovi tăiați fâșii subțiri
– 2oo g sos de roșii sau roșii proaspete
– 3-4 căței de usturoi
– zeama de la o lămâie
– ulei de măsline
– sare, piper
Cum se prepară quinoa cu legume:
Ca să fiarbă quinoa este nevoie de două-trei părți de apă la o parte de quinoa. Iar la cantitanea de quinoa menţionată mai sus se poate pune la fiert cam jumătate de litru de apă cu puțină sare, potrivit izabelapanescu.ro. Până începe să dea în clocot apa, ai timp să "speli" quinoa.
PONT: Această cereală trebuie să clătită chiar de mai multe ori, pentru că altfel are un gust amar. Când apa a început să fiarbă se adaug[ quinoa și am lasă timp de 15-20 minute, până când lichidul a fost absorbit de semințe.
În acest timp se sotează foarte, foarte puțin usturoiul în puțin ulei. Ulterior, se adaugă morcovii, prazul, broccoli și puțină apă. Se lasă să fiarbă înăbușit timp de 4-5 minute. Desigur, se amestecă puțin din când în când.
Încă un pont: reţeta se poate face cu orice legume aveți prin frigider. 🙂
Bun, acum se adaugă peste legume şi sosul de roșii, după care se lasă să fiarbă timp de 2-3 minute. Iar apoi se pune quinoa. La final, se adaugă zeama de lămâie, sare, piper şi se amestecă.
Poftă nebună!
D.D.